Wat is een Labradoodle?

Een Labradoodle is een hond. Deze hond is een kruising tussen een labrador retriever en een Franse poedel. De Labradoodle kwam voor het eerst voor in 1989. De Labradoodle is ontstaan doordat Royal Victorian Guide Dogs Association graag een hond wilde creeren met de vacht van een poedel en het gedrag van een Labrador Retriever.

Een Labradoodle is geen echt hondenras

Het is goed om te weten dat een Labradoodle niet wordt erkend als een echt hondenras. Hierdoor is het ook lastig te voorspellen welke situaties er kunnen ontstaan bij de hond en is er ook vrij weinig duidelijk over welke gezondheidsrisico’s er bestaan voor een labradoodle. Wel is al vaker gebleken dat een gezonde labradoodle tot wel 14 jaar oud kan worden.

Ook is het bij een labradoodle pup moeilijk te zien hoe de hond er op latere leeftijd uit zal komen te zien, omdat er tijdens het groeiproces nog veel veranderd aan de hond. Tevens is het gedrag van geen enkele labradoodle hetzelfde en kan dat problemen met zich meebrengen tijdens de opvoeding. Er zijn namelijk vrijwel geen verbanden tussen verschillende labradoodles betreft gedragskenmerken.

Ook is het heel lastig te bepalen hoe groot een labradoodle kan worden. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat een Labradoodle ergens tussen de 60 en 65 cm hoog kan worden.

Als je van plan bent om een Labradoodle aan te schaffen is het belangrijk om te weten dat ook de vacht veel aandacht vraagt. Dit is namelijk ook zo bij een poedel. Om ervoor te zorgen dat de vacht van je Labradoodle mooi blijft, is het belangrijk om de vacht wekelijks of zelfs dagelijks te borstelen.

Ook is een belangrijke kenmerk van poedels dat vacht eigenlijk oneindig blijft doorgroeien. Aangezien een Labradoodle ook kenmerken heeft van een poedel, zal je Labradoodle een abonnement moeten nemen bij de hondentrimmer. Labradoodles gaan namelijk gemiddeld om de 9 tot 12 weken naar de kapper.

Nu je weet dat er behoorlijk wat werk komt kijken bij het aanschaffen van een Labradoodle, is het ook goed om te weten dat deze honden enorm lief zijn en alles wel voor je willen doen. Een Labradoodle is vooral intelligent en wil heel graag dat jij trots op hem bent.

Een labradoodle is makkelijk te trainen en de honden luisteren over het algemeen goed. Ook kan een labradoodle in de meeste gevallen heel goed met andere honden.

Wil je meer weten over de Labradoodle? Lees dan mijn Labradoodle Geheimen review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *