Wat is keto?

In de wereld van diëten komen regelmatig nieuwe termen bovendrijven. Als we het over een behoorlijk oude term hebben, komen we uit op de term ‘Keto’. Al bijna 100 jaar terug werd een ketogeen dieet gebruikt om epilepsie bij kinderen te behandelen. Daarnaast maakte ook het Atkins dieet in de jaren 70 gebruik van een ketogeen dieet. Maar, wat is dan exact keto?

Volgens Wikipedia is een ketogeen dieet een streng dieet waarbij alles draait om een minimale koolhydraatinname en een verhoogde vetinname. Wat betekent dit concreet? Als je een ketogeen dieet volgt, krijg je dus weinig tot geen koolhydraten binnen. Volgens de ontwikkelaars van een ketogeen dieet is het namelijk zo dat je juist door deze koolhydraten last van overtollige kilo’s krijgt. Dat vindt onder meer ook de oprichter van de Keto revolutie. Dit bekende, Nederlandse ketogeen dieet is ontzettend populair en helpt behoorlijk veel mensen.

Een ketogeen dieet bestaat dus uit inname van vetten en juist een mindere inname van koolhydraten. Wat brengt dat voor veranderingen in je lichaam aan? Normaliter gebruikt het lichaam de koolhydraten voor de energie. Voor het ademen, lopen en alle andere dingen heb je energie nodig. Die energie verkrijgt het lichaam normaliter door koolhydraten. Bij een ketogeen dieet wordt deze functie overgenomen door de vetten die je inneemt. Dit betekent dat je lichaam om moet schakelen en juist de vetten moet gaan verbranden voor het krijgen van energie. Op die manier worden de overtollige kilo’s aangesproken door het lichaam in het kader van vetbranding.

Met een ketogeen dieet ben je dan ook prima in staat om van de overtollige kilo’s af te komen. Je moet hierbij wel rekening houden met een tamelijk extreem dieet. Sommige mensen krijgen namelijk last van bijwerkingen. Hierbij kan je denken aan misselijkheid of duizeligheid. Deze bijwerkingen ontstaan puur doordat het lichaam aan een nieuwe situatie moet wennen. Deze nieuwe situatie betekent dat het lichaam niet meer de koolhydraten kan verbranden. Nee, in plaats daarvan moeten de vetten worden aangesproken. Hier moet het lichaam tijdelijk aan wennen, waardoor je last van bovengenoemde bijwerkingen kunt krijgen.

In mijn Keto Revolutie Review lees je alles over dit dieet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *