Wat is koolhydraatarm eten?

De laatste jaren zijn er steeds meer diëten op de markt gekomen. Deze diëten hebben allemaal een speciale eigenschap. Zo bestaan er zogeheten koolhydraatarme diëten. Bij een koolhydraatarm dieet draait het eigenlijk om maar één ding: koolhydraatarm eten. Dat klinkt echter simpeler dan dat het is.

Op het gebied van koolhydraten heb je namelijk meerdere verschillende soorten. Je kunt onderscheid maken tussen koolhydraten met suiker en zetmeel en koolhydraten met gezonde vetten en eiwitten. Bij een koolhydraatarm dieet draait het er om dat je juist de koolhydraten met gezonde vetten en eiwitten wél binnenkrijgt.

In de dieetwereld wordt koolhydraatarm eten ook wel aangeduid met de term ‘ketogeen’ dieet. Het gaat er hoe dan ook om dat je zo min mogelijk verkeerde koolhydraten naar binnen krijgt. Dat heeft één belangrijke reden: op die manier kan je van de overtollige kilo’s af komen. Het lichaam heeft brandstof nodig om te kunnen functioneren. Die brandstof wordt normaliter door de koolhydraten verkregen.

De koolhydraten vormen in feite de motor van het menselijk lichaam. Wat gebeurt er dan als je geen koolhydraten meer binnen krijgt? Dan functioneert de motor niet en moet deze op een andere manier aangedreven worden. In dat geval gaat het menselijk lichaam vet verbranden. Het vet wordt verbrandt, zodat het lichaam alsnog energie krijgt. Een bijkomend voordeel is dat je daardoor van de overtollige kilo’s af kunt komen.

Een koolhydraatarm dieet wordt dan ook veel door mensen gevolgd die af willen vallen. Ook voor mensen die graag gespierd willen worden, is koolhydraatarm eten een prima mogelijkheid. Koolhydraatarm eten gaat dus maar om één ding: zo min mogelijk koolhydraten met een groot aandeel van suiker en zetmeel binnen krijgen.

In mijn Vega Chef review lees je alles over koolhydraatarme recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *