Wat is perfect slapen?

Heb je ook moeite om goed te slapen? Je bent dan absoluut niet de enige. In Nederland ervaart ongeveer de helft van alle personen problemen met slapen. Dit varieert van zeer onrustig slapen tot aan zeer lastig in slaap komen. Deze slaapproblemen kunnen echter voor behoorlijke problemen zorgen. Je bent minder geconcentreerd, je bent geprikkelder en je hebt simpelweg minder energie. Genoeg redenen dus om iets aan je slaapproblemen te gaan doen. Hoe je dat kunt doen? Wellicht met behulp van de cursus Perfect slapen in 7 stappen.

Als we het over perfect slapen hebben, bevat dat meerdere elementen. Allereerst moet je voldoende uren per nacht goed slapen. Hoeveel uren dat exact zijn, is afhankelijk van jouw situatie. Het is namelijk zo dat naarmate je ouder wordt, je steeds minder uren slaap nodig hebt. Voor onder meer pubers en jong volwassenen is het ontzettend belangrijk dat zij voldoende uren per nacht pakken. Zij hebben namelijk behoefte aan meer uren slaap in vergelijking met volwassenen.

Om perfect te kunnen slapen, moet je een prettige omgeving hebben. Je bed moet lekker liggen, je kamer moet opgeruimd zijn en je kussen moet ook naar wens zijn. Daarnaast moet je ook je telefoon/tablet/laptop aan de kant leggen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het licht van deze devices zeer schadelijk voor de nachtrust is. Je komt moeilijker in slaap en je slaapt een stuk minder diep. Kortom: genoeg redenen om je telefoon/tablet/laptop ruim van tevoren weg te leggen.

Het kan daarnaast wel helpen om voor het slapen gaan nog een boekje te lezen. Ook kan je naar een rustgevend muziekje luisteren. Die aspecten zorgen er voor dat je hersenen tot rust komen en je dus makkelijker en beter in slaap geraakt.

Om perfect in slaap te kunnen komen, kan je ook de tips uit de cursus ‘Perfect slapen in 7 stappen’ gebruiken. In dit boek word je namelijk van alles geleerd over perfect slapen. Een perfect nachtrust zorgt immers voor voldoende energie, genoeg concentratie en een voldaan en vrolijk gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *