Wat is yoga?

Welke sport beoefen jij? Ben je een fervente tennisser? Voetbal je graag? Of doe je aan yoga? Steeds meer mensen zijn in de afgelopen jaren aan de slag gegaan met yoga. Dat heeft te maken met de bewustwording van veel mensen. Veel mensen willen steeds bewuster leven en daar hoort de nodige ontspanning ook bij.

Tegenwoordig halen veel mensen hun ontspanning door aan yoga te doen. Maar, wat is yoga nou exact? Het woord yoga is afkomstig van het woord Yuj; dat woord betekent verbinding. Bij yoga draait het dan ook om het verkrijgen/verstevigen van de verbinding tussen lichaam en geest.

Yoga draait niet alleen om het uitvoeren van bepaalde bewegingen. Nee, het is een volledige leefwijzen en een volledige methode om het evenwicht in je lichaam weer te herstellen. Door yoga te volgen, kunnen mensen dan ook de nodige problemen in hun leven oplossen. De balans tussen het lichaam en de geest is in veel situaties namelijk verstoord. Door yoga te volgen, kan je die verstoring helpen en je leven weer in balans te brengen.

Als je yoga uitvoert, ben je met zogeheten yogaoefeningen bezig. Deze oefeningen zien er dikwijls lenig uit. Het is echter niet per sé nodig dat je ontzettend lening bent. Nee, het gaat met name om het uitvoeren van de oefeningen en de bewustwording van een juiste leefstijl.

Je voert de oefeningen uit met je aandacht in het heden. Je probeert met je aandacht je lichaam te voelen en daarmee het innerlijke bewustzijn te vergroten. Al met al kunnen we concluderen dat yoga geen sport is. Nee, het is een volledig pakket van een leefwijze, lichamelijke beweging en het wegnemen van een verstoorde balans tussen lichaam en geest.

In mijn Happy With Yoga Academy review lees je alles over deze zeer uitgebreide training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *