Happy With Yoga Academy Review

Is dit een fijne manier om Yoga te leren ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 26 minuten

Hoe behoud jij je rust in het hectische dagelijkse leven? Persoonlijk doe ik dat met behulp van yoga. Wegens mijn interesse ben ik nader gaan kijken naar de Happy with Yoga academy.


Ik heb deze cursus zelf gevolgd en wil jou graag van een eerlijke review voorzien.

Wegens mijn interesse voor yoga en een juiste mindset ben ik op de Happy With Yoga academy gestuit.

Ben je benieuwd naar deze cursus?

Lees dan zeker even deze onafhankelijke en eerlijke review door!


Wat is Happy with Yoga Academy?

De Happy with Yoga academy is een cursus waarbij yoga voorop staat. De bedenker van deze cursus probeert jou te helpen om de veelzijdigheid en de kracht van de Yoga traditie (verder) te ontdekken.

In deze cursus komen alle aspecten van yoga aan bod. Als geoefende yogi heb ik veel ervaring met yoga. Ik was dan ook ontzettend benieuwd wat de Happy with Yoga Academy nog toe kon voegen.

Vol goede moed ging ik dan ook van start met deze online cursus. Al mijn bevindingen laat ik graag in deze review zien. Mijn bevindingen zijn nogal uitgebreid te noemen, vandaar dat dit een behoorlijk lange review is.

Ik wil je dan ook graag uitnodigen om er even goed voor te gaan zitten. Pak een lekker glaasje drinken, neem in een comfortabele zithouding plaats en laat je verrassen. Ik heb me namelijk ook compleet door de Happy with Yoga Academy laten verrassen!

Als ik het over de Happy with Yoga Academy heb, spreek ik dus over een online cursus. Een online cursus waarmee geprobeerd wordt om de kracht en veelzijdigheid van yoga te ontdekken. Althans: dat moet jij gaan ontdekken.

Als je nog geen ervaren yogi bent, is dit dan ook een uitermate interessante cursus. Als ervaren yogi was ik echter ook compleet ondersteboven van deze cursus. Daarover lees je later meer in deze review.

Een zeer positief effect aan deze cursus is dat de totale cursus uit meerdere cursussen bestaat. Dat geeft direct aan dat werkelijk waar alle facetten van yoga aan bod komen. In totaal telt deze online cursus vier verschillende cursussen.

Deze cursussen hebben respectievelijk 13, 22, 33 en 23 lessen. Kortom: je kunt de nodige yoga lessen gaan volgen. Yoga lessen waarmee jij de kracht en veelzijdigheid van de traditie van Yoga kunt gaan ontdekken.

Voor veel mensen is yoga tegenwoordig hun steun en toeverlaat. Veel mensen zweren bij yoga en dat kan ik me goed voorstellen. In het dagelijkse leven heb óók ik namelijk ontzettend veel aan yoga.

De Happy with Yoga Academy kwam voor mij ook op het perfecte moment. Ik was zoekende naar mogelijkheden om mijn kennis uit te breiden. Toen ik op de Happy with Yoga Academy stuitte, was ik dan ook ontzettend nieuwsgierig.

In onderstaande video laat ik de inhoud van deze cursus zien.

Veelgestelde vragen Omtrent de Happy With Yoga Academy

De prijs van de Happy with Yoga beginnerscursus is momenteel € 57,-.  Dit is de vaste prijs die door Rolf en Melanie is vastgesteld.

Er is een wettelijke 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op de OMB Masterclass. Dit betekent dat je binnen 30 dagen na aanschaf je geld terug kunt vragen als je niet tevreden bent.

Mijn persoonlijke ervaring is dat Rolf en Melanie zeker te vertrouwen zijn. Ze reageren altijd snel en behulpzaam via mail. Daarnaast heb ik geen echte klachten kunnen ontdekken.

De video’s en verdere content van de trainingen zijn van uitstekende kwaliteit. Alles word je duidelijk uitgelegd en is alles is prima te volgen.

Wie zit er achter de Happy with Yoga Academy?

De Happy with Yoga Academy wordt door twee mensen gerund. Ik heb het hierbij over Rolf van Baalen (Master Teacher) en Melanie van Baalen (Master Teacher).

Rolf en Melanie reizen samen de hele wereld over. Deze wereldreis staat uiteraard allemaal in het teken van yoga. Als ik het over ervaren yogi heb, behoren Melanie en Rolf absoluut tot die selecte groep.

Melanie en Rolf hebben samen de Happy with Yoga Academy ontwikkeld. Dit hebben ze gedaan op basis van hun ervaring en hun kennis. Beide hebben namelijk ook veel events georganiseerd en geven uiteraard ook veel yogalessen.

Door deze uitgebreide kennis hadden Melanie en Rolf het idee dat ze hier iets mee moesten doen. Door de digitalisering was het voor hen al snel duidelijk om een online cursus op te richten.

Uiteindelijk is daar de Happy with Yoga Academy dus uitgekomen. Een prachtig aspect hieraan is dat het niet om één online cursus gaat. Nee, bij de Happy with Yoga Academy heb je de mogelijkheid om te kiezen uit vier verschillende cursussen.

Om het beste resultaat te behalen, raden Rolf en Melanie je aan om alle cursussen achter elkaar te volgen.

Wat leer je precies in het programma?

Zo, je hebt hierboven al enige informatie kunnen vinden over de Happy with Yoga Academy. Met dit programma ben je in staat om de kracht en veelzijdigheid van yoga onder de knie te krijgen.

Je gaat de wereld van yoga verder ontdekken. Deze wereld staat te boek als een zeer spannende wereld. Niet zo zeer om de spannende dingen die je mee maakt, maar onder meer vanwege de rust die je gaat ervaren.

Als je op zoek naar een juiste mindset bent, is yoga het antwoord. Yoga is eigenlijk het antwoord op heel veel aspecten in het leven. Althans; dat is de manier waarop ik yoga beschouw en ervaar.

Voordat ik aan de Happy with Yoga Academy begon, had ik al enkele jaren ervaring. Ik moest dan ook een keuze gaan maken: voor welke module moet ik gaan kiezen?

Het programma van de Happy with Yoga Academy bestaat namelijk uit vier cursussen/modules. Deze cursussen/modules zijn weer opgedeeld in een aantal lessen. Sommige cursussen hebben ruim 20 lessen, terwijl een andere cursus zelfs meer dan 30 lessen heeft.

Graag wil ik jou zo uitgebreid mogelijk informeren over de verschillende cursussen. Daarmee kan je een juiste keuze kan maken. Een keuze omtrent de cursus die je wilt gaan volgen.

Overigens kan ik je zeker aanraden om alle vier de cursussen te volgen. Ik wil je daarbij wel wijzen op de inschrijfkosten; die betaal je namelijk per cursus. Over de kosten van de Happy with Yoga Academy vertel ik je graag later meer in deze review. Eerst wil ik kijken naar de vier cursussen waaruit de Happy with Yoga Academy bestaat.

Cursus 1: Online Yoga Cursus voor beginners: yoga stap voor stap. Wil jij stap voor stap leren hoe yoga werkt en wat yoga exact is? Dan is deze module absoluut geschikt voor jou.

Rolf en Melanie, de ontwikkelaars van de Happy with Yoga Academy, zijn ook ooit zelf begonnen met yoga. Op basis van hun bevindingen hebben zij deze cursus gemaakt. De cursus ‘stap voor stap’ bestaat uit maar liefst 23 lessen.

In deze cursus wordt onder andere gekeken naar de houdingen die je tijdens yoga aan moet nemen. Het leuke hieraan is dat Rolf en Melanie dit allemaal toelichten aan de hand van video’s. Doordat je zelf de beelden ziet, krijg je een duidelijk beeld van de perfecte houding.

In totaal bestaat de Yoga stap voor stap cursus uit 9 video’s. Deze 9 video’s zijn ongeveer een uur lang. In deze video’s worden de belangrijkste yogahoudingen, ontspanningsoefeningen en series toegelicht.

Aan de hand van duidelijke beelden kan je een hoop ervaring en kennis op doen. Als ervaren yogi leek deze cursus overbodig voor mij. Ik besefte me echter al snel dat het helemaal geen kwaad kan om de kennis weer even op te frissen.

De cursus ‘yoga stap voor stap’ was dan ook voor mij, als ervaren yogi, uitermate interessant. Ik kan iedereen aanraden om met deze cursus te beginnen. Een perfecte start van de Happy with Yoga Academy.

Tijdens deze cursus wordt ook nog extra aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Ademhaling

 • Yoga leren op eigen tempo

 • Flexibiliteit

 • Kracht

 • Ontspanningsoefeningen

 • Meditaties


Cursus 2: Yoga Nidra: ontdek de kunst van bewuste diepe ontspanning. Ook aan deze cursus van de Happy with Yoga Academy heb ik met veel plezier deelgenomen.

Deze cursus is qua inhoud niet te vergelijken met de hierboven beschreven cursus. Toch sluiten deze twee cursussen perfect op elkaar aan.

Dat is eigenlijk een tendens die ik bij alle cursussen gemerkt heb. Rolf en Melanie hebben het voor elkaar gekregen om de cursussen perfect op elkaar af te stemmen. Dat verdient absoluut een dikke pluim.

In deze cursus draait het eigenlijk om één ding: het leren van een krachtige techniek uit de yogawereld om bewust tot een diepte ontspanning te kunnen komen. Het aanleren van deze techniek is absoluut niet makkelijk te noemen.

Ik heb er behoorlijk veel moeite mee gehad. Gelukkig biedt deze cursus eigenlijk alles wat je nodig hebt om dit te kunnen leren. Het is me uiteindelijk gelukt om deze techniek onder controle te krijgen.

Wat ik toen merkte, valt eigenlijk niet uit te drukken in woorden. Ik ervaarde een ongelooflijke, diepe ontspanning. Een gevoel van ontspanning die ik tot voorheen nooit gevoeld had. Dat had ik dus te danken aan deze cursus uit de Happy with Yoga Academy. Deze cursus bevat overigens 13 lessen. Goed werk van Rolf en Melanie!

De cursus bestaat uit meerdere facetten. Zo krijg je 7 Yoga Nidra sessies. In deze sessies wordt op verschillende niveaus naar deze techniek gekeken. Zo worden in de lange sessies uitgebreide en lange video’s getoond.

Ook bevat deze cursus kortere sessies; die komen perfect van pas als je niet al te veel tijd hebt. Daarnaast krijg je ook nog een uitgebreid E-book tot je beschikking. In dit E-book is eigenlijk alle informatie over de techniek te vinden.

Deze informatie is noodzakelijk om de diepe ontspanning te kunnen ervaren. Daarvoor moet je namelijk niet alleen het juiste uitvoeren, maar je moet hier ook bepaalde (basis)kennis over hebben.

Waarvoor is deze cursus zoal geschikt? Dat is onder andere het geval als je last van één van de volgende zaken hebt:

 • Last van depressie en/of stress en/of angst

 • Last van chronische vermoeidheid

 • Last van chronische pijn

 • Last van posttraumatische stress

 • Last van een hoge bloeddruk

 • Last van rusteloosheid

 • Last van slapeloosheid (insomnia)


Cursus 3: Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s. Deze cursus is eigenlijk een vervolg op de hierboven genoemde cursus. Tijdens deze cursus krijg je aangeleerd hoe je contact kunt maken met een energiesysteem.

Dit energiesysteem wordt in de yoga wereld aangeduid met de term ‘het chakra systeem’. In deze cursus heb ik een hoop dingen geleerd op het gebied van yoga en het energiesysteem. De hoogtepunten zijn onder andere:

 • Het vinden van een hele bewuste diepe ontspanning

 • Het in balans brengen van een chakra

 • Het in onbalans brengen/krijgen van een chakra

 • De belangrijkste eigenschappen van elke chakra

 • Wat de relatie is tussen Yoga Nidra en de chakra’s

 • Hoe het chakra systeem van A tot Z werkt en functioneert.

Ook deze cursus is dus behoorlijk uitgebreid te noemen. Je krijgt maar liefst 22 verschillende lessen. In deze lessen komen onder meer de hierboven genoemde hoogtepunten aan bod.

Het begint misschien een beetje eentonig te worden, maar óók aan deze cursus heb ik ongelooflijk veel gehad. Als ervaren yogi heb ik veel ervaring met yoga. Deze nieuwe ervaring met de chakra’s was echter ongelooflijk bijzonder om mee te maken. Nooit geweten dat de wereld van yoga zó diep zou kunnen gaan.

De cursus bestaat uit de volgende elementen:

– Je krijgt vijf sessies over Yoga Nidra en de chakra’s
– Je krijgt een cursushandleiding ‘reis door de chakra’s’
– Je krijgt een persoonlijk werkboek met daarin informatie over alle 7 de chakra’s
– Je krijgt meerdere instructievideo’s omtrent dit onderwerp


Cursus 4: Mindfulness voor het dagelijkse leven, van chaotisch en gestrest naar rustig en gelukkig. De laatste cursus wil ik ook graag uitgebreid toelichten. Dit is namelijk een zeer bijzondere cursus.

Een cursus waar ik ook ongelooflijk veel informatie uit opgehaald heb. Zo blijkt dat 80% van alle bezoeken aan de huisarts een stress gerelateerde oorzaak hebben. Kortom: het is ontzettend belangrijk om je stress om te zetten naar een rustig gevoel.

Hoe je dat doet? Dat komt aan bod in deze uitgebreide cursus. Als je je voor deze cursus aanmeldt, krijg je maar liefst 33 lessen voorgeschoteld.

In deze cursus draait eigenlijk alles om mindfulness. Rolf en Melanie weten het voor elkaar te krijgen om je te overtuigen van de waarde van mindfulness. Wist je dat mindfulness veel voordelen met zich mee brengt? Zo word je creatiever, heb je een betere concentratie en slaap je ook nog eens beter.

De online cursus mindfulness van de Happy with Yoga Academy bestaat uit twee onderdelen. Je krijgt sowieso elke dag een inspiratie mail. Met deze mail proberen Rolf en Melanie je te inspireren én om de bijbehorende mindfulness oefening uit te voeren.

Op die manier kom je in eerste contact met de verschillende mindfulness oefeningen. Deze mails krijg je overigens voor een periode van 8 weken. Ondertussen krijg je ook nog video en audio bestanden meegeleverd. Deze bestanden passen bij de oefeningen die je in de mails aantreft.

De combinatie van de bestanden en de oefeningen maakt deze cursus geweldig. Persoonlijk kon ik ook een redelijk stresskip zijn. Ik maakte me vaak druk om onnozele dingen. Ook om dingen die compleet buiten mijn interne cirkel zaten.

Hierdoor ging ik me echter wel vervelend, vermoeid en lusteloos voelen. Door de mindfulness oefeningen heb ik dat gelukkig om weten te toveren. Met alle dank aan Rolf en Melanie van de Happy with Yoga Academy.

Wat heeft yoga te maken met persoonlijke kracht?

Eigenlijk is deze vraag een beetje overbodig. Met yoga kan je namelijk al je persoonlijke kracht naar het hoogste niveau tillen. Je kunt het onderste uit de kan halen, met name op persoonlijk vlak. Dat is allemaal de verdienste van yoga. Dat komt ook continue tot uiting in de Happy with Yoga Academy.

Persoonlijk heb ik wel eens te maken gehad met een onrustig gevoel. Het gevolg was dat ik ging piekeren en dat ik dit weer in mijn lichaam merkte. Het voelde min of meer alsof alle kracht uit mijn lichaam was weggeëbd.

Door yoga te volgen, en ook de cursussen van de Happy with Yoga Academy, heb ik die kracht weer op weten te bouwen. Ik sta nu rustig en zonder stress in het leven. Dat brengt me niet alleen een heerlijk gevoel, maar ook des te meer kracht. Kracht om hiermee door te gaan.

Wat zeggen andere deelnemers over Happy with Yoga?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat ik behoorlijk onder de indruk van de Happy with Yoga Academy ben. De cursussen zijn uitgebreid en bevatten ongelooflijk veel waardevolle informatie.

Ben ik de enige die daar zo over denkt? Nee, absoluut niet. Op het internet zijn veel ervaringen en meningen over de Happy with Yoga Academy te vinden. Eigenlijk alle ervaringen zijn positief.

Ik heb de eerste lessen van Yoga stap voor stap gevolgd en ben erg te spreken over de wijze waarop de instructie gegeven wordt. Erg duidelijk, ik snapte snel wat er moest gebeuren. Ook de meditatie werkt goed. De levensstijl van yoga spreekt me erg aan en ik wil daar ook meer mee gaan doen. Jullie video’s en boeken zullen daar zeker bij gaan helpen. Ik dank jullie voor deze mooie mogelijkheden.

Henri van Loon

Zo benoemen sommige mensen dat ze hun gedachten vrij hebben gemaakt. Andere geven aan dat ze minder slaap nodig hebben, terwijl ze wel productiever zijn. Dit is slechts een kleine greep uit de gigantische hoeveelheid positieve meningen over de Happy with Yoga Academy. Het staat dan ook als een paal boven water dat ik niet de enige ben die zó positief is.

Wat kost het om deel te nemen?

De Happy with Yoga Academy bestaat, zoals gezegd, uit vier verschillende cursussen. Hieronder heb ik per cursus de kosten uiteengezet:

Online Yoga cursus voor beginners: Yoga stap voor stap: 23 lessen voor € 57,00.
Yoga Nidra: Ontdek de kunst van bewust diepe ontspanning: 13 lessen voor € 37,00.
Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s: 22 lessen voor € 87,00
Mindfulness voor het dagelijkse leven: 33 lessen voor € 47,00

Zoals je ziet, variëren de prijzen per cursus. Het enige wat ik kan zeggen, is dat deze cursussen hun geld dubbel en dwars waard zijn.

Wie zijn de docenten van Happy with Yoga?

Tijdens de verschillende cursussen kan je ook hulp krijgen van de docenten van de Happy with Yoga Academy. Deze docenten zijn Rolf en Melanie. Deze yoga docenten reizen met elkaar de gehele wereld over.

Overal ter wereld helpen zij mensen op het gebied van yoga. Mede door de overvloed aan ervaring en kennis zijn de cursussen van de Happy with Yoga Academy zo waardevol en nuttig.

Is het programma de moeite waard?

Wat kan ik nog meer over de Happy with Yoga Academy zeggen? In deze review ben ik ongelooflijk positief geweest. Dat komt niet vaak voor, aangezien ik behoorlijk kritisch ben.

Toch heeft de Happy with Yoga Academy mij aan alle kanten op een positieve manier weten te verrassen. Ik ben bijzonder onder de indruk van de inhoud van de cursussen. De cursussen zijn logisch en uitgebreid opgezet. Bovendien bevatten de cursussen alle informatie waar elke yogi naar op zoek is.

Dankzij de Happy with Yoga Academy heb ik voor het eerst echt een diepe ontspanning mee gemaakt. Alleen op basis daarvan kan ik de Happy with Yoga Academy van harte aan iedereen aanraden!

Aan de slag met Happy with Yoga ?

Ga DIRECT Naar De Geheime Kortingspagina!

Ga naar de kortingspagina
Yoga stap voor stap cursus van Happy with yoga Academy
Yoga stap voor stap cursus van Happy with yoga Academy

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

06 nov 2019
5

Ik voel mezelf meer ontspannen, heb meer energie en mijn lichaam is flexibeler geworden. Ik ga hier zeker mee door!

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *