Morning Rituals Review

De dag met een positieve mindset starten dankzij deze 21-daagse training ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat zo’n 50% van alle volwassen Nederlanders last van slaapproblemen heeft. Deze slaapproblemen zorgen voor een slechte start van de dag, terwijl gedurende de dag ook een gebrek aan energie ervaren wordt.

Omdat ik vaak in de nacht werkt, slaap ik lang niet altijd op regelmatige tijden. Mede daarom heb ik een behoorlijk ander slaappatroon dan de meeste Nederlanders. Heb ik last van een trage start ‘s ochtends? Nee, dat denk ik niet.

Dat heeft wellicht te maken met een online training die ik recent gevolgd heb; de Morning Rituals training. In deze Morning Rituals review laat ik je graag nader kennis maken met deze uitgebreide training.

Ik bespreek waar deze training zich op richt, wie deze training ontwikkeld heeft en de hoe de training opgebouwd is. Aan het einde van deze review vind je een algehele conclusie. Op basis van die conclusie kan je direct voor jezelf bepalen of deze training iets voor jou is.


Wat is de Morning Rituals training?

In deze training staan goed slapen én op de juiste manier wakker worden centraal. Door op een positieve manier met de dag te starten, kan je elke dag weer het onderste uit de kan halen. Daar draait deze gehele training eigenlijk om.

Zoals je in de inleiding reeds hebt kunnen lezen, ervaren behoorlijk veel Nederlanders slaapproblemen. Zij komen moeilijk in slaap of zij worden ’s nachts regelmatig wakker. Sommige mensen liggen zelfs de grootste delen van de nacht wakker in bed. Logischerwijs is dat niet bevorderlijk voor de gezondheid en voor de gemoedstoestand.

Het menselijk lichaam én brein hebben behoefte aan voldoende rust, zodat ze overdag kunnen pieken. Mocht je slaapproblemen ervaren, is het dus zaak om de oorzaak hiervan aan te pakken. Mogelijk kan een negatieve gedachtegang of een gebrek aan rust de oorzaak zijn van de slaapproblemen. In deze training worden de pijlen op dergelijke oorzaken gericht. Mogelijk stelt deze training jou in staat om definitief afscheid van je slaapproblemen te nemen en elke dag met een positief gevoel te starten.

Bekijk in onderstaande video de inhoud van deze complete videotraining.

Wie heeft deze training ontwikkeld?

Bij alle trainingen vind ik het onwijs belangrijk om naar de ontwikkelaar te kijken. Dat is ook absoluut het geval bij deze training, aangezien een behoorlijk serieus onderwerp hierin besproken wordt. Aangezien het onderwerp serieus is, verwacht ik op voorhand dat de training door een professionele partij ontwikkeld is. Ik merkte bij deze training echter al snel dat dit inderdaad het geval is.

Deze training is ontwikkeld door Prana. Dit Vlaamse bedrijf is al 26 jaar actief op het gebied van persoonlijke groei. Met een uitgebreid aanbod van trainingen proberen zij de persoonlijke groei van mensen te bevorderen. Deze groei kan bewerkstelligd worden door te werken aan bijvoorbeeld communicatie of de nachtrust. In deze training ligt de focus dus op het laatst genoemde vlak.

Nader onderzoek leert mij dat deze training ontwikkeld is door Patrik Onsea. Hij is al sinds 2008 werkzaam als trainer & coach bij Prana. Hij werkt dagelijks hard om mensen te helpen bij het vinden van de juiste balans. De juiste balans tussen bijvoorbeeld werk en privé. Dat is namelijk één van de meest voorkomende redenen van de slaapproblemen. Patrik Onsea werkt samen met zowel particulieren als met bedrijven om de beste resultaten te behalen.

Vooralsnog zijn mijn bevindingen over Prana én Patrik onwijs positief. Het is in mijn ogen een goed teken dat dit bedrijf al 26 jaar actief is, terwijl Patrik al vanaf 2008 in dienst is. Dit is voor mij een teken dat het bedrijf de zaakjes prima op orde heeft én dus een absolute meerwaarde te bieden heeft. Dat maakte mij eigenlijk nog nieuwsgieriger naar deze training. Zoals lig ik vaak laat in bed, waardoor ik ’s ochtends te maken had met een slome start. Is dat na het volgen van deze training veranderd? Ja, absoluut. Meer daarover lees je in deze Morning Rituals review.

Wat is het doel van deze training?

Het algemene doel van Prana is om de persoonlijke groei van mensen te bevorderen. Bij deze specifieke training ligt het doel in het verlengde hiervan. Op de website van Prana valt namelijk het volgende te lezen: het doel van de Morning Rituals training is om elke dag op een positieve manier te gaan starten.

Elders op de website valt ook te lezen hoe dit doel zich expliciet verhoudt tot het dagelijkse leven. Dankzij deze training moet je namelijk van de volgende gevolgen kunnen gaan profiteren:

  • Je zal rust gaan vinden

  • Je zal de dingen op een positieve(re) manier gaan bekijken

  • Je zal het leven op een positieve(re) manier gaan bekijken

  • Je zal de kwaliteit van je slaap verbeteren

Eigenlijk zijn deze doelen in een chronologische doelen opgesteld. De training richt zich namelijk eerst op het verbeteren van de innerlijke rust. Daardoor worden bijvoorbeeld stressgevoelens weggenomen, zodat je weer op een positieve manier naar het leven gaat kijken. Uiteindelijk gaat dat voor het hoofddoel zorgen: een verbeterd slaappatroon.

Het doet mij goed om te zien dat deze training zich op meerdere facetten richt. Al deze facetten dragen uiteindelijk bij aan het einddoel; het verbeteren van de nachtrust. Dankzij een verbeterde nachtrust sta je elke dag met een positief gevoel op, waardoor je elke dag weer het onderste uit de kan kunt gaan halen.

Voor wie is deze training geschikt?

Eigenlijk is deze training voor een breed publiek geschikt. De training is sowieso geschikt voor de 50% van alle Nederlanders die last van slaapproblemen hebben. Daarnaast is de training ook geschikt voor mensen die de dag op de juiste manier willen starten.

Niet iedereen is ’s ochtends vroeg namelijk even vrolijk of effectief. Met deze training krijg je aangeleerd hoe je de dag juist wél op de goede manier kunt vinden. Mede daarom was deze training ook voor mij uitermate geschikt. Ik ervaar zelf geen slaapproblemen, maar ik had ’s ochtends wel last van een slome start. Ik kwam moeilijk op gang, terwijl er elke dag juist zoveel te doen is.

Hoe is de training opgebouwd?

Als je deze training gaat volgen, moet je daar 21 werkdagen voor uittrekken. In een periode van ongeveer 4 weken kan je de gehele training van A tot Z volgen. Wat betekent dit concreet? Dat je elke werkdag één module van de training moet gaan volgen.

Om ervoor te zorgen dat je dit niet gaat vergeten, krijg je dagelijks een herinneringsmail van Prana. Vervolgens kan je direct de module voor die dag gaan volgen.

De modules zijn op een duidelijke manier ingericht. Elke dag moet je namelijk een video volgen, waarin Patrik je van onwijs veel informatie voorziet. Deze informatie wordt aangevuld met bijvoorbeeld extra filmpjes van YouTube.

  • Dag 1: op de eerste dag krijg je een video van bijna 19 minuten voorgeschoteld. In deze video geeft Patrik een toelichting, terwijl je ook allerlei rustgevende beelden te zien krijgt.
  • Dag 2: de tweede dag bestaat uit een video van ruim 19 minuten. Deze video is eigenlijk vergelijkbaar met de video van de eerste dag qua opzet.
  • Dag 3: de derde dag bestaat ook uit een video van bijna 19 minuten. Deze video is weer een aanvulling op de video van de vorige dag.

Doordat alle lesstof uit deze training middels video’s voorgeschoteld wordt, is het erg prettig om de training te volgen. Bovendien is het onwijs prettig dat de video’s in hoge kwaliteit opgenomen zijn én dat Patrik een prettige stem heeft om naar te luisteren.

Al met al ben ik bijzonder positief over de opbouw en de inhoud van de training. Daarbij vind ik het ook prettig dat de training over een langere periode uitgesmeerd is. Je moet elke werkdag één module volgen, waardoor je uiteindelijk ruim 4 weken bezig bent met deze training. Doordat je hier geruime tijd intensief mee bezig bent, ervaar je ongetwijfeld binnen korte tijd de positieve gevolgen.

Wat kost deze training?

Deze training maakt onderdeel uit van het Prana-flix platform. Dit is een platform met daarin onwijs veel soorten trainingen. Wil je toegang tot dit platform krijgen en daarmee ook tot deze training?

Dan moet je een Prana-flix premium abonnement bij Prana afsluiten. De kosten hiervoor bedragen 49 euro per maand, waarbij je het bedrag maandelijks of jaarlijks vooruit kunt betalen.

Voor dit bedrag krijg je niet alleen toegang tot deze training, maar dus ook tot alle andere trainingen. In totaal krijg je toegang tot meer dan 50 uur aan video materiaal.

Krijg je bonussen meegeleverd?

Als je je als Prana-flix premium lid aanmeldt, krijg je dus toegang tot meerdere trainingen. Daarnaast krijg je ook nog verschillende bonussen. Wil je je aanmelden voor deze Morning Rituals training? Dan krijg je ook toegang tot alle boeken selfcoaching in pdf, tot alle zelfreflectietesten en tot alle audio-oefeningen. Ook kan je 4 telefonische persoonlijke adviesgesprekken volgen met Prana.

Is deze training aan te raden?

Heb ik veel aan deze Morning Rituals training gehad? Ja, absoluut. Kan ik deze training aanraden? Ja, dat ook zeker. IN mijn ogen is dit een prima training om elke dag met een positieve start te gaan beginnen.

Ik ben zeer te spreken over de ontwikkelaar, over de inhoud van de cursus en over de opbouw van de cursus. Persoonlijk heeft het mij ook geholpen dat ik me ruim 4 weken met deze training bezig moest houden. Dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik elke dag met een positief gevoel uit bed start, ondanks dat ik regelmatig behoorlijk laat op bed lig.

Prana-flix platform

De training Morning Rituals maakt onderdeel uit van het Prana-flix platform. Via dit platform kan je onwijs veel trainingen volgen waarmee je aan jouw persoonlijke groei kunt werken. In deze review lees je meer over dit uitgebreide platform.

Prana.be Morning Rituals
Prana.be Morning Rituals

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

08 mei 2020
5

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *