Prana-Flix Platform Review

Is dit het beste platform om jezelf verder persoonlijk te ontwikkelen ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 23 minuten

In de huidige maatschappij is nagenoeg iedereen ambitieus. Iedereen legt de lat hoog voor zichzelf en streeft continue naar het hoogst haalbare. Dat geldt zowel op persoonlijk vlak als op het gebied van carrière maken.


Vaak gaan deze twee facetten hand in hand met elkaar. Door je op persoonlijk vlak te verbeteren, kan je namelijk ook in je carrière verder en verder groeien. Persoonlijk hecht ik onwijs veel waarde aan mijn innerlijke groei.

Het draait daarbij niet zo zeer om het verbeteren van mijn prestaties, maar puur met het feit dat ik lekker bezig kan zijn. Door mezelf continue te verbeteren, heb ik een voldaan gevoel. Ik heb het gevoel dat ik mijn dagen op een nuttige manier besteed.

Dat ik ondertussen ook nog slimmer word, is iets waar ik ook blij mee ben. In mijn ogen is het leven te kort om ongelukkig te zijn, stress te voelen of niet het onderste uit de kan te halen.

Door me continue verder te ontplooien, zorg ik ervoor dat ik alles uit het leven weet te halen. Dat is ook iets wat ik elke avond probeer als ik mijn kunsten als DJ vertoon. Ik probeer het mensen naar hun zin te maken, ik probeer mensen de avond van hun leven te bezorgen en ik probeer een gezellige sfeer te creëren.

Helaas is het niet zo dat iedereen altijd even gelukkig en gezellig is. Doordat het leven momenteel zo veeleisend is, ervaren veel mensen stress of een ongelukkig gevoel. Om dát tegen te gaan, eisen ze alles van zichzelf. Dit kan leiden tot onder meer stress, een depressie of een burn-out. Om dat te voorkomen, is het van belang om de juiste trainingen en cursussen te volgen.

Waar je deze trainingen of cursussen zoal kan volgen? Eén van de mogelijkheden die je hebt, is het Prana-flix platform. Enige tijd geleden kwam ik met dit platform in aanraking, waarna ik me direct voor het platform aangemeld heb. Na het volgen van enkele cursussen en trainingen wil ik graag mijn bevindingen met jou delen.

Ik zou het namelijk ook onwijs prettig vinden als jij je op de juiste manier kunt ontwikkelen, zodat je zelf ook gelukkiger door het leven kan gaan. Om dat te bewerkstelligen, is het uiteraard wel noodzakelijk om hier enige inzet voor te tonen. De trainingen en cursussen op het Prana-flix platform bieden je, zo lijkt op het eerste oog, voldoende mogelijkheden om jezelf te ontplooien. Is dat ook zo?

Heeft dit platform een absolute meerwaarde? Voor wie is dit platform zoal geschikt? En welke cursussen kan je op dit platform volgen? Op al deze vragen geef ik in deze Prana-flix platform review een uitgebreid antwoord. Ik geef daarbij niet alleen feitelijke informatie, maar verwerk her en der ook mijn persoonlijke mening.

Aangezien ik zelf van dit platform gebruik heb gemaakt, weet ik als geen ander wat de voor en tegens zijn. Ben je ook benieuwd naar dit platform? Lees op je gemakje deze review door en bepaal of dit platform mogelijk iets voor jou is.


Wat is het Prana-flix platform?

Het Prana-flix platform benoemt zichzelf als ‘de netflix voor persoonlijke groei’. Het is de plek waar je kunt werken aan je communicatie vaardigheden, aan je mentale welzijn en aan stresspreventie. Het platform helpt jou om jezelf te ontplooien en om je gestelde doelen sneller te bereiken.

Heb jij ook het idee dat je niet alles uit je leven weet te halen? Heb je het idee dat jouw mentale welzijn niet helemaal op orde is? Heb je het idee dat je beter zou kunnen communiceren met de buitenwereld, op je werk of met je vrienden? Dit zijn stuk voor stuk zaken waar je in het dagelijkse leven veelal tegen aan loopt. Dat is iets waar ik zelf ook achter gekomen ben.

Doordat ik de meeste avonden als DJ actief bent, heb ik niet elke nacht voldoende rust. Ik was daardoor soms ietwat opgefokt, had een opgejaagd gevoel en had ook een lusteloos gevoel. Ik had het gevoel dat ik dit weg kon nemen door aan mijn mentale welzijn te werken. Dat was één van de redenen waardoor ik überhaupt met dit platform in contact gekomen was.

Zoals gezegd is de huidige maatschappij veeleisend. Ik kan me daarom goed voorstellen dat je zelf ook met een opgejaagd gevoel leeft of dat je een bepaald stressgevoel ervaart. Door je kennis te laten maken met dit platform kan ik je mogelijk helpen om aan je mentale welzijn te gaan werken. Ben je nieuwsgierig geworden wat het platform zoal te bieden heeft? Lees dan deze review door en laat je verrassen!

In onderstaande video kun je de inhoud bekijken van dit complete platform.

Door wie is het Prana-flix platform ontwikkeld?

Het Prana-flix platform is ontwikkeld door het Belgische bedrijf Prana. Dit bedrijf is al sinds 1997 actief op het gebied van menselijke ontwikkeling. Het bedrijf omschrijft zichzelf als ‘de pionier in het ontwikkelen van het totale potentieel van medewerkers, managers en bedrijfsleiders’.

Aan de hand van deze omschrijving zou je verwachten dat het bedrijf zich puur op het bedrijfsleven richt. In de praktijk blijkt echter dat de trainingen geschikt zijn voor particulieren.

Het bedrijf heeft een exclusieve Selfcoaching methodiek ontwikkeld, waar het Prana-flix platform een belangrijk onderdeel van uit maakt. Met behulp van deze methodiek kan je leren hoe je je mentale en emotionele capaciteit maximaal kan benutten.

Je kunt uit je comfortzone gaan stappen, je kunt jezelf evolueren naar een hoger niveau en je kunt méér van het leven gaan genieten. Alle methodes van het Prana-flix platform zijn gebaseerd op basis van onderbouwde methodes uit zowel gedragspsychologie en neuropsychologie.

Toen ik met dit platform in aanraking kwam, vroeg ik me af ‘Waar komt de naam prana vandaan?’. Op de website van het bedrijf heb ik het antwoord op die vraag gevonden:

 • P: de P staat voor positivisme ofwel professioneel optimisme. Volgens het bedrijf is het zo dat er altijd een oplossing voor alles is.
 • R: de R staat voor respect. Je moet jezelf respecteren, maar ook alle andere mensen respecteren.
 • A: de A staat voor authentiek. Als je authentiek bent, krijg je vanzelf meer energie. Je moet dus te allen tijde, volgens Prana, jezelf zijn.
 • N: de N staat voor No chichi. Dit betekent dat het bedrijf zo simpel mogelijk werkt. Dat proberen ze óók op alle volgers over te dragen.
 • A: de A staat voor aandacht. Het bedrijf heeft niet de aandacht op zichzelf gericht, maar puur op jou. Op alle cursisten van het Prana-flix platform.

De benaming Prana is dus volledig gebaseerd op de werkwijze die het bedrijf hanteert. Bij deze werkwijze sta jij centraal, waardoor jij je verder kan gaan ontwikkelen.

Tot voorheen had ik nog nooit van dit Belgische bedrijf gehoord. Toen ik eenmaal met het bedrijf in contact kwam, werden mijn gedachten al snel positief. Het bedrijf is namelijk transparant, heeft een duidelijke visie en bestaat uit een team van verschillende professionals.

Op de website van Prana is namelijk een overzicht te vinden van het gehele team. Inclusief naam en afbeelding worden de verschillende teamleden voorgesteld; ook dat spreekt mij bijzonder aan. Het bedrijf is onwijs transparant en oogt heel betrouwbaar.

Voor wie is dit platform ontwikkeld?

Zoals je reeds hierboven hebt kunnen lezen, ligt de focus op het verbeteren van stresspreventie, het mentale welzijn en de communicatieve vaardigheden. Maar, op wie richt het platform zich nou specifiek? Is dit platform alleen voor professionals opgericht? Of hebben particulieren ook iets aan dit platform? Ik ben op onderzoek gegaan naar de vraag voor wie dit platform ontwikkeld is.

Om het antwoord op deze vraag te kunnen geven, heb ik uitgebreid onderzoek gedaan. Ik ben uiteindelijk uitgekomen op het onderstaande antwoord. Het is namelijk zo dat dit platform voor een onwijs uitgebreid publiek geschikt/ontwikkeld is.

Heb je stress of last van een burn out? Of wil je een stress en burn out voorkomen? In dat geval is dit platform voor jou op het lijf geschreven. Het platform helpt je namelijk met de stresspreventie en het verbeteren van jouw mentale welzijn.

Wil je graag promotie maken of je grenzen verleggen? Ook dan is dit platform voor jou op het lijf geschreven. Het platform richt zich namelijk op mensen die het onderste uit de kan willen halen. Als je nieuw gedrag aan wil leren of als je je grenzen wil verleggen, biedt dit platform mogelijk de juiste handvatten.

Wil je beter kunnen communiceren? Het platform richt zich deels op het verbeteren van je communicatieve vaardigheden. Door bepaalde trainingen te volgen, kan je jouw communicatieve vaardigheden verbeteren. Je leert voor jezelf om grenzen te stellen en je leert om meer impact te kunnen hebben. Uit ervaring weet ik dat dit niet alleen op het carrière vlak prettig is, maar ook op het sociale vlak. Ook in het dagelijkse leven is dit namelijk iets waar je onwijs veel aan kunt hebben.

Kan jij je vinden in één van bovengenoemde vragen? Dan is dit platform mogelijk voor jou zeer interessant. Het platform richt zich op een breed publiek en is daardoor ook voor een breed publiek geschikt. Ik kan dan ook alvast verklappen dat dit platform niet alleen voor professionals geschikt is. Ook particulieren kunnen hier onwijs veel aan hebben, aangezien het platform zich met name richt op persoonlijke groei. Deze persoonlijke groei kan tot uiting komen op het sociale vlak, maar ook op het carrière gebied.

Wat is het doel van dit platform?

Aangezien het platform onwijs uitgebreid is, heeft het platform ook meerdere doelen. In onderstaand lijst kan je alle doelen zien die je met het platform kunt gaan behalen:

 • Uit een burn out raken

 • Stress of een burn out voorkomen

 • Leren omgaan met conflicten

 • Energie weer opbouwen/terug krijgen

 • Communicatie beter af kunnen stemmen op de situatie

 • Anderen beter begrijpen

 • Beter onthouden en reproduceren

 • Het verkrijgen van meer zelfvertrouwen

 • Het leren om nee te zeggen

 • Fitter wakker worden & beter door slapen

 • Beter omgaan met stress

 • Je tijd beter benutten/indelen

 • Stoppen met piekeren

 • Je gedrag her-programmeren

 • Het aanpakken van perfectionisme

Wil jij graag één van deze doelen behalen? Dan is het absoluut aan te raden om je aan te melden voor dit platform. Maar, wat voor trainingen kan je zoal volgen? Daarover geef ik je graag hieronder iets meer informatie.

Hoe is het platform opgebouwd?

Voordat ik nader de inhoud van het platform ga bespreken, wil ik je graag iets vertellen over de opbouw van het programma. Prana heeft ervoor gekozen om onwijs veel trainingen/cursussen te bundelen binnen één platform. Dit heeft ervoor gezorgd dat het platform onwijs veel informatie bevat, veel verschillende onderwerpen behandeld en dus ook voor een breed publiek geschikt is.

Het is daarbij goed om te weten dat elke training één specifiek onderwerp heeft. Alle trainingen bestaan verder uit meerdere lessen, waardoor al deze lessen één specifiek onderwerp tot in detail bespreken. Je bent daardoor in staat om aan je persoonlijke groei te werken en het onderste uit de kan te halen. Als je je aangemeld hebt voor dit platform, kan je bovendien zelf kiezen welke trainingen je gaat volgen. Je kunt voor de allereerste training kiezen, maar dat is niet per sé noodzakelijk.

Al met al ben ik onder de indruk van de opbouw van het platform. Op de website van Prana valt te lezen dat zij de opgedane kennis in de afgelopen 26 jaren gebundeld hebben en uitgewerkt hebben in dit platform. Dat is dan ook dé reden waarom het platform zo uitgebreid is en allerlei verschillende onderwerpen bespreekt. Elk onderwerp is onderverdeeld in een xx aantal lessen, waardoor alle onderwerpen echt tot in detail besproken worden. Ik ben fan!

Uit welke trainingen bestaat het Prana-flix platform?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bestaat het platform uit onwijs veel trainingen en lessen. Om je hier een indruk van te geven, heb ik alle trainingen in onderstaande lijst opgesomd.

 • Welkom & introductie rondleiding: 18 lessen.
 • Omgaan met angst en onzekerheid in tijden van Corona: 6 lessen.
 • Morning Rituals: 22 lessen.
 • Audio oefeningen: 13 lessen.
 • Zelfreflectietesten: 9 lessen.
 • E-boeken: 2 lessen.
 • Selfcoaching master-training: 26 lessen (3 modules).
 • Hoe haal je het maximale uit je brein?: 7 lessen. (basistraining voor elke andere cursus)
 • Rust en structuur in je hoofd en in je werk: 7 lessen.
 • Werken aan je perfectionisme: 8 lessen.
 • Omgaan met acute stress in je dagelijkse leven: 6 lessen.
 • Chronische stress aanpakken – energie opbouwen: 7 lessen.
 • Sneller je doelen bereiken – pak uitstelgedrag aan: 5 lessen.
 • Gedachten, overtuigingen en gedrag herprogrammeren: 7 lessen.
 • Inslapen, doorslapen en fitter wakker worden: 7 lessen.
 • Je hersenactiviteit sturen voor ontspanning & activatie.
 • Afschermen van stress en drukte: 3 lessen.
 • Sneller studeren op alfa niveau: 4 lessen.
 • Q & A sessies: 2 lessen.
 • Focus Master classes: 9 lessen.
 • Webinar opnames: 3 lessen.
 • Hoe ziet je persoonlijkheid eruit volgens Insights: 5 lessen.
 • Wat maakt je uniek?: 1 les.
 • Empathisch verbinding maken met de ander: 3 lessen.
 • Teamdynamiek, welke rol jij op in je team?: 10 lessen.
 • Insights en de 4 niveaus van stress: 6 lessen.
 • Verbindende communicatie: 6 lessen.
 • Communiceren in al zijn facetten: 2 lessen.
 • Stapsgewijze begeleiding bij Stress en burn out: 6 lessen.

uit deze lijst blijkt direct dat het een onwijs uitgebreid platform is. Bij al deze trainingen staat in ieder geval hetzelfde thema centraal: jouw persoonlijke groei. Wil jij jezelf naar een hoger niveau tillen? Dan biedt het Prana-flix platform al met al onwijs veel mogelijkheden!

Wat vinden andere gebruikers van dit platform?

Bij een dergelijk platform vind ik het onwijs belangrijk om naar de meningen van andere gebruikers te kijken. Andere gebruikers hebben namelijk een andere reden om met dit platform te starten, waardoor zij mogelijk ook andere bevindingen hebben. Ik ben daarom op het internet op zoek gegaan naar beoordelingen van andere gebruikers van dit platform.

Na mijn zoektocht kan ik maar één ding concluderen: de beoordelingen zijn onwijs positief. Veel mensen spreken vol lof over de trainingen, over de opbouw van het gehele platform en over de voordelen die zij ervaren. Zij voelen zich simpelweg een stuk gelukkiger en hebben nu de juiste middelen in huis om bijvoorbeeld stress te voorkomen of om beter te communiceren.

Het is in ieder geval een feit dat ik niet de enige ben die zo positief is over dit platform. Men is onwijs te spreken over het platform, net zoals ik ben. Dat is voor mij een geruststellende gedachte. Bovendien geeft jou dat ook voldoende redenen om je direct aan te melden voor het Prana-flix platform.

Wat kost een aanmelding voor dit platform?

Ben je naar aanleiding van deze Prana-flix review enthousiast geworden? Wil je je graag direct aanmelden voor dit platform? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de prijs die je voor dit platform moet betalen. Je hebt bij het aanmelden de keus uit twee verschillende pakketten, waarbij beide pakketten ook een verschillend prijskaartje hebben.

De eerste keus is om je aan te melden als Prana-flix light lid. Je betaalt hier een bedrag van 15 euro per maand voor, waarbij je een jaarlijkse factuur krijgt. Als je je als Prana-flix light lid aanmeldt, geniet je van de volgende aspecten:

 • Maandelijks een nieuwe online master class
 • Opnames van alle master classes beschikbaar
 • Maandelijks een nieuwe Q & A sessie
 • Opnames van alle Q & A sessies beschikbaar
 • Opnames van webinars beschikbaar
 • Selfcoaching community lid (vragen stellen, successen delen e.d.)
 • Jaarlijkse live (klassikale) alumni sessie
 • Basis oefening powernap & basis slaapoefening
 • Ondersteunen alfa- en theta muziek
 • Bonus: Thematraining, haal het maximale uit je brein

Een andere mogelijkheid is om je aan te melden als een Prana-flix premium lid. Naar eigen zeggen meldt 86% van alle gebruikers zich als een dergelijk lid aan. Je betaalt hiervoor een bedrag van 49 euro per maand, waarbij je geniet van de volgende aspecten:

 • Alles van Prana-flix light (zie lijstje hierboven)
 • Toegang tot alle thematrainingen
 • >50 uur video materiaal
 • Alle audio oefeningen: beginners + experts
 • Downloads van audio oefeningen (alleen bij jaarabonnement)
 • Alle boeken selfcoaching in pdf
 • Alle zelfreflectietesten
 • 4 persoonlijke adviesgesprekken (telefonisch)

Kan ik dit platform aanraden?

In deze uitgebreide review heb je alle relevante informatie over het Prana-flix platform kunnen vinden. Dit platform draait volledig om persoonlijke groei op zowel het zakelijke als op het sociale vlak. Ik wil je in ieder geval graag laten weten dat ik onwijs veel aan dit platform gehad heb. Ik heb innerlijke rust verkregen, ik heb verbeterd inzicht in bepaalde kwaliteiten gekregen en ik val bijvoorbeeld veel makkelijker in slaap.

Het platform is in mijn ogen onwijs uitgebreid opgebouwd. Bovendien merk je continue dat de ontwikkelaars vakspecialisten zijn. Op de website van Prana valt te lezen dat het bedrijf al 26 jaar alle kennis gebundeld heeft. al die kennis komt vervolgens in dit uitgebreide platform naar voren. Dat is iets wat ik absoluut wil geloven; het platform bevat simpelweg onwijs veel informatie en is onwijs uitgebreid opgebouwd.

Wil jij je ook aanmelden voor het Prana-flix platform? Dan hoef je eigenlijk nog maar één belangrijke keuze te maken: ga je voor het light lidmaatschap of voor het premium lidmaatschap? Als ik jou mag adviseren; ga voor het premium lidmaatschap. Daarmee haal je simpelweg het onderste uit de kan. Juist dát is waar dit platform allemaal omdraait. In mijn ogen is het Prana-flix platform het perfecte platform om aan je persoonlijke groei te gaan werken!

Prana-Flix Platform
Prana-Flix Platform

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

05 mei 2020
5

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *