Overwin Je Overgang review

Is dit het meest ideale programma om je overgangsklachten te verzachten?

Gemiddelde leestijd: 19 minuten

Zit je momenteel in de overgang? Of denk je binnenkort in de overgang te komen? In beide gevallen moet je rekening houden met overgangsklachten. Sterker nog; als je al in de overgang bent, ervaar je deze klachten ongetwijfeld al.

De overgang is een lastige periode waar elke vrouw door heen moet zien te komen. In deze periode verandert de hormoonhuishouding in het vrouwelijke lichaam, waardoor je uiteindelijk niet meer zwanger kunt raken. Gedurende de overgang is er ook sprake van de menopauze; het moment van je laatste menstruatie.

De overgang is een volledig natuurlijk proces waar je verder geen invloed op hebt. Het is nu eenmaal een feit dat de hormoonhuishouding van een vrouw gaat veranderen. Wanneer dit exact gaat gebeuren en in welke mate je last van klachten krijgt, is per vrouw verschillend. Uit eigen ervaring weet ik dat de overgang een onwijs vervelende periode kan zijn.

Ik kreeg een aantal jaar geleden te maken met de overgang. Mijn moeder kwam in de overgang waarbij ze direct last van typische overgangsklachten kreeg. Deze overgangsklachten varieerden van stemmingswisselingen tot aan een behoorlijke pijn in mijn borsten. Na verloop van tijd was zij deze klachten zat, maar via haar huisarts kon ze geen oplossing krijgen. Het was volgens hem ‘een kwestie van de tijd door komen’.

Mijn moeder en ik zijn dus zelf op Google gaan zoeken en kwam uit bij het Overwin je Overgang boek. Na één nachtje slapen, besloot ik om het boek voor haar te bestellen onder het mom van ‘nooit geschoten is altijd mis’. Ik durfde daarom de stap te zetten en heb het boek besteld.

Ik kreeg het e-book direct in mijn mailbox en toen ging voor mijn moeder een nieuwe wereld open. Al mijn bevindingen omtrent de Overwin je Overgang boek kan je in deze review lezen. Je vindt mijn kritische, onafhankelijke en eerlijke bevindingen in deze uitgebreide Overwin je overgang review.


Wat is het Overwin je overgang boek?

Overwin je Overgang is een programma waarmee je meer te weten komt over de menopauze. Ook krijg je handige tips en tricks om de verscheidene overgangsklachten te verzachten. Met het e-book is het mogelijk om de overgang een stuk draaglijker te maken.

Zoals gezegd; veel vrouwen ervaren tijdens de overgang uiteenlopende klachten. Het lastige hierbij is dat je overgeleverd bent aan de grille van jouw lichaam. Je hebt namelijk zelf geen invloed op de mate waarin je last van de klachten hebt. Ook heb je geen invloed op de klachten waar je last van hebt.

Sommige vrouwen hebben alleen een klein beetje pijn in de borsten, terwijl andere vrouwen onwijs last van stemmingswisselingen, opvliegers en pijn in de borsten hebben. Over de overgangsklachten valt dus niks zinnigs te zeggen op het gebied van intensiteit van de klachten. Tot enige tijd terug dacht ik óók dat het niet mogelijk zou zijn om iets aan de klachten te doen.

Enerzijds klopt dit; je bent namelijk overgeleverd aan je eigen lichaam. Aan de andere kant zijn er toch aspecten waarmee je de overgangsklachten zoveel mogelijk kunt beperken c.q. voorkomen. Volgens de ontwikkelaar van dit e-book worden dergelijke mogelijkheden uitgebreid in dit boek besproken.

Je kunt je voorstellen dat ik ongelooflijk nieuwsgierig was toen ik het boek aanschafte. Ik kan me voorstellen dat ook jij nu behoorlijk nieuwsgierig bent geworden. Wil je meer weten over dit e-book en bijbehorende onderdelen van het Overwin je Overgang programma? Lees deze uitgebreide review dan zeker even door!

Bekijk onderstaande video voor een goede indruk van dit programma.

Wie heeft het boek geschreven?

Bij elk boek vind ik het belangrijk om naar de auteur te kijken. De naam en achtergrond van de auteur geeft namelijk al direct een signaal af. Op basis van deze informatie kan ik al mijn eerste mening vormen en zodoende met een bepaalde blik naar het totale programma kijken.

Als ik naar de schrijver van het Overwin je overgang e-book op zoek ga, kom ik al vrij snel een bekende naam tegen. Dit e-book is namelijk geschreven door Ria Kamelle. Deze schrijver ken ik onder andere van het e-book Slank door de overgang.

Het riep bij mij direct een goed gevoel op. Aangezien Ria Kamelle dit boek schrijft, kan je uitgaan van een bepaalde kwaliteit. Ria Kamelle heeft namelijk meerdere bestsellers geschreven op het gebied van de overgang. Ook op het gebied van gezonde voeding heeft Ria onwijs veel kennis. Maar, wie is Ria Kamelle nou eigenlijk? Dat is de grote vraag.

De naam ‘Ria Kamelle’ is namelijk de schuilnaam van een ander persoon. Met wie we daadwerkelijk te maken hebben, weet ik niet. Het is namelijk zo dat op en in het boek stockfoto’s of illustraties gebruikt worden. Het is dus niet bekend hoe de persoon achter Ria Kamelle eruit ziet. Dit spreekt mij persoonlijk alles behalve aan.

Bij het uitbrengen van een boek over een desbetreffend beladen onderwerp vind ik het belangrijk dat de schrijver transparant is. Doordat de auteur zich achter een bijnaam verschuilt, heb ik enigszins mijn bedenkingen over de inhoud van het boek.

Uiteraard weet ik ook dat deze zelfde schrijver behoorlijk veel bestsellers geschreven heeft. Maar; betekent dit dat het Overwin je Overgang e-book door dezelfde schrijver geschreven is? Of werken er misschien meerdere mensen onder de pseudoniem ‘Ria Kamelle’. Dit is en blijft voor mij altijd een vraag.

Je hebt wellicht direct al gemerkt dat ik niet te spreken ben over de niet-transparante houding van Ria Kamelle. In mijn ogen had hij/zij dit vele malen beter aan kunnen pakken door open en transparant te zijn. Dat roept in ieder geval bij mij veel meer vertrouwen op.

Maar, desondanks was ik bijzonder benieuwd naar het boek. Dat komt uiteraard ook doordat ik – uit andere ervaringen – weet dat Ria Kamelle behoorlijk veel kennis heeft. Ik heb daarom alsnog enige tijd geleden het Overwin je Overgang boek aangeschaft.

Waar draait dit boek om?

Het doel van dit boek is eigenlijk tweeledig. Enerzijds wil de auteur je informeren over de overgang en de menopauze. Je krijgt zodoende een beter inzicht wat er zoal in je lichaam afspeelt en waar de klachten vandaan komen.

Persoonlijk denk ik dat deze informatie je ook helpt om de klachten en de situatie beter te kunnen begrijpen. Je gaat het min of meer accepteren, waardoor je mogelijker al minder last van de klachten krijgt.

Anderzijds is het doel ook om de overgangsklachten te minimaliseren. Door bijvoorbeeld de juiste voeding te eten, kan je de pijn van de overgangsklachten verminderen. De overgang wordt hierdoor in feite een stuk draaglijker.

In het voorwoord zegt Ria Kamelle hier overigens het volgende over: “In dit e-book richt ik mij op de overgang en wat dit voor jou als vrouw zowel lichamelijk als geestelijk betekent. Daarnaast krijg je praktische tips voor verschillende lichamelijke en geestelijke overgangsklachten”.

Voor wie is dit boek geschikt?

Wellicht denk je dat deze vraag nogal een open deur intrappen is. Dat is echter niet het geval. Het boek is namelijk niet alleen geschikt voor vrouwen in de overgang zitten. Ook partners, familieleden en vrienden kunnen dit boek van A tot Z doornemen.

Je krijgt daar immers een stuk meer kennis door, waardoor je ook realistischer naar de overgang kunt kijken. Voor een familielid, partner of vriend(in) is het zodoende mogelijk om de desbetreffende vrouw door de overgang heen te ‘helpen’.

Al met al is het boek dus geschikt voor een ieder die meer over de overgang wilt weten. De overgang is een lastig te doorgronden proces. Door dit boek te lezen, leer je eigenlijk in simpele taal wat de overgang nou exact inhoudt. Hierdoor ben je ook in staat om de overgang beter te doorgronden en te begrijpen.

Hoe is het boek opgebouwd?

Graag ga ik nu de diepte met jou in. In dit hoofdstuk ga ik je namelijk laten zien hoe het boek opgebouwd is. Ria Kamelle heeft ervoor gekozen om te beginnen met een voorwoord; hierin vertelt ze meer over het boek en haar beweegredenen om met het boek te beginnen. Vervolgens kom je de inhoudsopgave tegen, waarin je de volgende hoofdstukken ziet staan:

 • Hoofdstuk 1: De betekenis van de overgang
 • Hoofdstuk 2: Je lichaam vraagt naar aandacht
 • Hoofdstuk 3: Hormonen en de overgang
 • Hoofdstuk 4: Voeding en de overgang
 • Hoofdstuk 5: Lichamelijke overgangsklachten
 • Hoofdstuk 6: Geestelijke overgangsklachten
 • Hoofdstuk 7: Beweging tijdens de overgang

Aan de hand van deze hoofdstuktitels wordt direct al meer duidelijk omtrent dit boek. Het is allereerst direct duidelijk dat het boek tamelijk uitgebreid is. Ook is de opbouw van het boek direct terug te zien.

Ria Kamelle heeft ervoor besloten om eerst de overgang in zijn algemeenheid te bespreken. Vervolgens wordt steeds meer de diepte ingegaan, waarbij je in de laatste 3 hoofdstukken veel handige tips kunt vinden. Deze handige tips helpen jou om op een enigszins draaglijke manier door de overgang heen te komen.

Zoals ik hierboven al zei, is het boek tamelijk uitgebreid opgesteld. Dat zie je ook terug in de subhoofdstukken. Als ik naar hoofdstuk 6 ‘Geestelijke Overgangsklachten’ blader, kom ik namelijk 9 verschillende subhoofdstukken tegen:

 • 6.1 Slaapproblemen
 • 6.2 Prikkelbaarheid
 • 6.3 Innerlijke onrust
 • 6.4 Angst
 • 6.5 Depressie
 • 6.6 Vermoeidheid
 • 6.7 Stemmingswisselingen
 • 6.8 Huilbuien
 • 6.9 Concentratie- en geheugenverlies

Deze subhoofdstukken laten ook duidelijk zien dat elk hoofdstuk behoorlijk uitgebreid besproken wordt. In dit hoofdstuk worden bijvoorbeeld alle mogelijke geestelijke overgangsklachten uitgebreid besproken. In totaal neemt hoofdstuk 6 meer dan 25 pagina’s in beslag. Dat zijn duidelijke cijfers lijkt me.

Over de inhoud en opbouw van dit boek ben ik dan ook razend enthousiast. In mijn ogen heeft Ria Kamelle alle facetten van de overgang op een duidelijke en uitgebreide manier beschreven. Hierbij is – zoals het lijkt – bewust niet voor allerlei lastige medische termen gekozen. Het boek is zo simpel mogelijk gehouden, waardoor een ieder de inhoud van het boek perfect kan begrijpen.

Wat zijn de voordelen van dit boek?

Het mag duidelijk zijn dat ik vooralsnog tamelijk positief over dit boek ben. Dat heeft deels met de inhoud van het boek te maken, maar ook met het doel van het boek. In mijn ogen is het namelijk onwijs belangrijk dat elke vrouw zo goed mogelijk voorgelicht wordt. Hierdoor wordt het voor meer en meer vrouwen mogelijk om de overgang beter/prettiger door te komen.

In mijn ogen is dat dan ook één van de belangrijkste voordelen van dit boek. Doordat het boek logisch en uitgebreid opgebouwd is, kan je onwijs veel kennis opdoen. Met deze kennis wordt het ook een stuk makkelijker om het proces van de overgang te accepteren. Je moet nu eenmaal accepteren dat je in de overgang zit en dat dit de nodige klachten met zich mee kan brengen.

Een ander voordeel van dit boek is in de tips terug te vinden. Ria Kamelle geeft in meerdere hoofdstukken belangrijke tips waardoor je op een prettigere manier door de overgang heen kunt komen. Ook deze tips zijn een absoluut voordeel van dit boek.

Ook is het prettig dat je niet alleen dit boek geleverd krijgt, maar ook nog enkele bonussen. Zo krijg je 7 praktische meditatieoefeningen uitgelegd waarmee je innerlijke vrede kunt verkrijgen. Ook krijg je een e-book met daarin 17 gezonde recepten.

Volgens Ria Kamelle zorgen deze recepten voor minder overgangsklachten. Tot slot krijg je ook nog een praktische kruidengids voor overgangsklachten. Met deze kruidengids ben je ook in staat om de overgangsklachten te minimaliseren.

Tot slot is het onwijs prettig dat Ria Kamelle voor ‘Jip-en-Janneke-taal’ gekozen heeft. In het boek vind je weinig tot geen medische termen terug die niet te begrijpen zijn. Als er een medische term in het boek staat, zie je daar ook direct een uitgebreide uitleg bij staan. Hierdoor ben je in staat om het gehele boek goed te begrijpen.

Wat zijn de meningen van andere gebruikers?

Ben ik de enige die zo positief over dit e-book is? Nee, dat ben ik absoluut niet. Als je op het internet naar recensies gaat zoeken, vind je namelijk onwijs veel positieve recensies terug. In deze recensies zie je veel van bovengenoemde voordelen ook terug. Veel gebruikers geven ook aan dat ze écht iets aan dit boek hebben gehad.

Dankzij dit boek hebben ze zich een stukje beter kunnen voelen tijdens de overgang. Daarnaast is in deze recensies ook meerdere malen terug te vinden dat de bijbehorende community zo prettig is. Als je dit e-book aangeschaft hebt, krijg je namelijk ook toegang tot de community. Dit is een online platform waarop je contact kunt hebben met andere leden van de community.

Je kunt zodoende met andere vrouwen (lotgenoten) praten over de klachten, over de oplossingen en over de inhoud van dit e-book. Ook dat spreekt mij bijzonder erg aan, maar dat vinden andere gebruikers dus ook bijzonder positief.

Al met al zijn de meningen van andere gebruikers uitermate positief. Voor mij is dat een teken dat dit boek écht goed is. Ik ben namelijk niet de enige die zo positief is.

Wat kost het Overwin je overgang boek?

Heb je mogelijke interesse om de overgang een stuk draaglijker te maken? Dan is het raadzaam om eens naar dit boek te kijken. Daarbij wil je uiteraard wel weten wat je voor het boek moet betalen. Nou, dan heb ik goed nieuws voor je.

Het is namelijk tijdelijk mogelijk om te profiteren van een fikse korting op het boek. Je kunt het boek nu al voor 19 euro aanschaffen, waarbij je ook nog toegang krijgt tot de online community. Voor nog geen twee tientjes kan je jouw overgang dus een stuk aangenamer maken. Dat klinkt als muziek in de oren, niet waar?

Kan ik dit boek aanraden?

Ik ben alweer aan het einde van deze review uitgekomen. Zoals je van mij gewend bent, sluit ik de review af met een algehele conclusie. In deze conclusie geef ik het antwoord op de vraag ‘Kan ik dit boek aanraden?’. Nou, dat kan ik je zeker. In mijn ogen biedt dit boek een uitgelezen mogelijk om écht iets aan jouw overgangsklachten te doen.

Je kunt dankzij de handige tips de overgangsklachten beperken en minimaliseren. Door de uitgebreide inhoud krijg je bovendien meer inzicht (en ook meer begrip) in de gehele overgang. Je kunt de overgang beter begrijpen en dat helpt ook absoluut tijdens het gehele proces.

Daarbij wil ik ook graag nog opmerken dat je vrij weinig geld voor het boek hoeft te betalen. Voor een bedrag van 19 euro krijg je al digitale toegang tot digitale boek. Direct na het betalen krijg je al toegang tot het boek, zodat je ook direct kunt beginnen.

Het boek is uitgebreid en logisch opgebouwd, het boek bevat handige tips en het boek is in begrijpelijke taal geschreven. Ik kan dus niets anders dan onwijs positief over dit boek zijn.

Twijfel je nog over de aanschaf van dit boek? Dat is niet nodig; voor nog geen twee tientjes kan je de gok absoluut wagen. Alhoewel; het is niet eens een gok. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit boek élke vrouw helpt/kan helpen!

Overwin je Overgang
Overwin je Overgang

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

04 feb 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *