Jezelf Afschermen van Stress, Negativiteit en Lawaai Review

Kun je jezelf dankzij deze training beter afschermen van stress, lawaai en negativiteit?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Nog nooit tijdens het menselijk bestaan hebben we zoveel prikkels moeten verwerken als in de huidige maatschappij. Het drukke verkeer, alle meldingen op je smartphone en de digitale interactie met vrienden/familie/collega’s zijn slechts enkele voorbeelden van de vele prikkels. Doordat we dagelijks veel prikkels moeten verwerken, draaien onze hersenen overuren.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat té veel prikkels absoluut niet wenselijk zijn. Tijdens mijn werk als dj heb ik namelijk te maken met onwijs veel prikkels. Hierbij kan je denken aan de harde muziek, aan de mensen die op de dansvloer aan het dansen zijn en op de lichteffecten. Dit zijn echter allemaal zaken die nauw verbonden met mijn werk zijn, waardoor ik daar geen afscheid van kan nemen.

Wel vond ik na een zoektocht via Google dat je kunt trainen om deze prikkels om te zetten. In de training ‘Afschermen van stress, negativiteit en lawaai’ leer je hoe je prikkels af kunt schermen. Daarmee zorg je niet alleen dat je minder prikkels te verwerken krijgt, maar je voorkomt ook de vorming van stress. In Nederland hebben ongeveer 1 miljoen mensen last van stress, waardoor het zeker aan te raden is om serieus met dit onderwerp om te gaan.

Ik heb de training ‘Afschermen van stress, negativiteit en lawaai’ met veel plezier gevolgd. Al mijn bevindingen omtrent deze training wil ik met jou delen in deze uitgebreide review. Ik bespreek wie deze training ontwikkeld heeft, wat het doel van de training is en hoe de training opgebouwd is. Daarbij laat ik randzaken zoals de kosten, eventuele meegeleverde bonussen en de doelgroep van deze training ook niet onbesproken. Ben je benieuwd geworden naar de training? Lees deze review dan op je gemakje door!


Wat is de training ‘Afschermen van stress, negativiteit en lawaai’?

Deze training richt zich volledig op het verwerken van prikkels. Je hebt tijdens een dag ongetwijfeld te maken met veel drukte en lawaai. Al die prikkels zijn van invloed op jouw mentale gesteldheid. Met deze training kan je ervoor zorgen dat de prikkels perfect opgevangen en verwerkt worden, waardoor je je in feite afschermt van stress, negativiteit en lawaai.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, ervaar ik tijdens mijn werk ook onwijs veel prikkels. Ik heb te maken met de harde muziek, met alle lichteffecten en met de mensen die op de dansvloer uit hun dak gaan. Uiteindelijk is precies dat waarom ik mijn werk zo leuk vind. Tegelijkertijd merkte ik dat ik op een gegeven moment last kreeg van alle prikkels. Mijn hersenen leken overuren te draaien, ik was continue gespannen en ik kwam moeizaam in slaap. Na een korte zoektocht via Google kwam ik met deze training in contact.

Ik las het introductiestukje van deze training door en ik was eigenlijk direct enthousiast. Het leek vanaf het allereerste moment dat deze training speciaal voor mij ontwikkeld was. Dat is uiteraard niet zo, maar ik had wel direct een goed gevoel bij de training. Of dit goede gevoel terecht was, lees je in het restant van deze review.

Bekijk in onderstaande video de inhoud van deze training.

Wie heeft deze training ontwikkeld?

Alle trainingen waarin het woord ‘stress’ voorkomt, moeten in mijn ogen door een capabele partij ontwikkeld zijn. Stress is namelijk een groot probleem en moet daarom zeer serieus aangepakt worden. Toen ik in aanraking met deze training kwam, was ik dan ook benieuwd wie deze training ontwikkeld had. Ik kwam al snel het bedrijf Prana tegen; dit Vlaamse bedrijf heeft meerdere trainingen ontwikkeld, waaronder deze training.

Het bedrijf Prana werd in 1977 door Iris Willems opgericht. Tijdens een studie Klinische Psychologie kwam haar interesse te liggen bij het mentale welzijn en de persoonlijke groei van mensen. Op basis van deze interesses heeft zij haar eigen methodiek weten te ontwikkelen. Een methodiek waarmee zij mensen kan helpen om de persoonlijke groei te bevorderen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot haar eigen bedrijf Prana. Iris Willems is óók de ontwikkelaar van deze training.

Je kunt je wellicht voorstellen dat ik hier direct enthousiast van werd toen ik dit zag. Iris Willems toont duidelijk aan dat zij een capabel persoon is en dat zij een duidelijke reden heeft om een dergelijke training te ontwikkelen. Bovendien kwam ik er al snel achter dat Prana een transparant en betrouwbaar bedrijf is. Het bedrijf toont al haar medewerkers met een foto op de naam; dat is nog eens een betrouwbaar gevoel uitstralen. In mijn ogen stonden alle lichten dan ook op groen om met deze training te gaan beginnen!

Wat is het doel van deze training?

Het doel van deze training heeft Iris Willems compact weten te omschrijven: ‘Het is belangrijk dat je je mentaal leert afschermen. Je behoudt hiermee het contact, maar het neemt de emoties niet over’. Het doel van deze training is dan ook om stress weg te nemen én te voorkomen. Dat is volgens Iris Willems mogelijk als je je mentaal af weet te schermen van onder meer stress, negativiteit en lawaai. Hoe je dat exact kunt doen, leer je in deze training.

Het doel van deze training sluit perfect aan op het doel van Prana. Het doel van dit bedrijf is namelijk om de mentale welzijn te verbeteren en om de persoonlijke groei van mensen te bevorderen. Als jij rust in je hoofd hebt, kan je veel beter een groei door maken. Je bent op dat moment met de positieve zaken van het leven bezig in plaats van met de negatieve zaken. In mijn ogen past deze training dus perfect in het huidige aanbod van trainingen van Prana.

Voor wie is deze training geschikt?

Op de website van Prana valt te lezen dat het bedrijf zich richt op individuen en op complete zakenteams. Als jij met jouw team een dergelijke training wilt gaan volgen, is dat dus mogelijk. Deze training is in ieder geval geschikt voor iedereen die veel prikkels ervaart en daar mogelijk last van heeft. Of je daar exact last van hebt, is wellicht lastig te bepalen.

Het kan hoe dan ook voor niemand kwijt om zich af te kunnen schermen tegen stress, negativiteit en lawaai. Zoals ik eerder in deze review al aangaf, hebben immers meer dan 1 miljoen Nederlanders last van stress. Met deze training zou het dus mogelijk moeten zijn om dergelijke stressgevallen te voorkomen.

Hoe is deze training opgebouwd?

Als je je voor deze training aangemeld hebt, krijg je toegang tot het online dashboard van Prana. Via dit online dashboard kan je vervolgens op deze training klikken, waarna je direct drie modules ziet staan:

  • Module 1: Voor je start
  • Module 2: Jezelf afschermen van stress & lawaai
  • Module 3: Voor een optimaal resultaat

Deze training begint met een korte introductie. In deze introductie wordt aangegeven hoe de training opgebouwd is en wat je eigenlijk nodig hebt voor het volgen van deze training. Als je optimaal van deze training gebruik wilt maken, is het advies om eerst de training ‘Hoe haal je het maximale uit je brein?’ te volgen. Deze training is óók door Prana ontwikkeld; verderop vertel ik iets meer over deze nuttige training.

Module 2 begint met een video van ruim 6 minuten. In deze 6 minuten vertelt Iris Willems je meer over stress, over lawaai en wat de invloed van stress en lawaai zijn. Vervolgens worden er meerdere methodieken aan je uitgelegd, waarmee je je af kunt gaan schermen van stress en lawaai. Deze methodieken worden met behulp van een video of een audiobestand uitgelegd. Met deze audiobestanden kan je ook direct aan de slag gaan om deze methodieken onder de knie te krijgen.

In module 3 ligt de focus vervolgens op het behalen van het optimale resultaat. Deze module is niet al te uitgebreid, maar bevat wel nuttige informatie. Je kunt deze module eigenlijk zien als een samenvatting van module 2.

In mijn ogen heeft Iris Willems prima werk afgeleverd met de opbouw en inhoud van de training. De opbouw is zeer logisch te noemen, terwijl de inhoud zeer duidelijk te noemen is. Deze training is niet de meest uitgebreide training die ik tegengekomen ben, maar het is wel de training met de meest nuttige informatie. Ik kan de training dan ook het beste als ‘kort maar krachtig’ omschrijven. Ik ben er in ieder geval zeer over te spreken!

Wat kost deze training?

Klinkt bovenstaande bij jou als muziek in de oren? Dan hoef je slechts 106 euro neer te tellen om gebruik te maken van deze training. Voor dat relatief gunstige bedrag krijg je direct toegang tot het online dashboard van Prana. Via dat dashboard kan je deze training volgen, maar je kunt ook de Prana app op jouw telefoon downloaden. Hierdoor ben je ook in staat om de training via je smartphone of je tablet te volgen. Ideaal!

Krijg je nog bonussen meegeleverd?

Bij veel trainingen is het momenteel ‘normaal’ dat je bonussen meegeleverd krijgt. Is dat ook het geval bij de training ‘Afschermen van stress, negativiteit en lawaai’? Ja, dat is zeker het geval. Je hebt hier boven kunnen lezen dat het advies is om eerst de training ‘Hoe haal je het maximale uit je brein?’ te volgen. Deze training krijg je tijdelijk gratis als je je aanmeldt voor de training ‘Afschermen van stress, negativiteit en lawaai’. Met een normale waarde van maar liefst 138 euro is dat dus een zeer kostbare en interessante bonus!

Kan ik deze training aanraden?

In deze review heb je veel informatie kunnen lezen over deze training. Je weet exact hoe de training opgebouwd is, door wie deze training ontwikkeld is en wat je zoal aan deze training kunt hebben. Het is nu tijd voor mijn eindoordeel; kan ik deze training aanraden of niet? Ik kan deze training absoluut aanraden. In mijn ogen is dit een perfecte training voor nagenoeg iedereen in Nederland. Als je te maken hebt met veel prikkels, heb je ook te maken met drukte in je hoofd. Met dank aan deze training is het mogelijk om je van deze drukte af te gaan schermen, zodat je geen last van stress of negativiteit gaat krijgen. Aangezien stress een serieus onderwerp is, denk ik dat Prana onwijs goed werk afgeleverd heeft met deze korte én krachtige training!

Prana-flix platform

Zoals ik eerder in deze review al zei, heeft Prana meerdere trainingen ontwikkeld. Om deze trainingen te kunnen volgen, dien je gebruik te maken van het Prana-flix platform. Via dit platform kan je alle trainingen van het bedrijf gaan volgen. Ben je benieuwd naar de overige trainingen van Prana? Ik schreef recent een uitgebreide review over dit interessante platform!

Jezelf afschermen van stress & lawaai
Jezelf afschermen van stress & lawaai

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

26 mei 2020
3
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *