Inslapen, Doorslapen & Fitter Wakker Worden Review

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Relatief veel Nederlanders hebben last van slaapproblemen. Sterker nog; recent onderzoek heeft uitgewezen dat bijna 3 miljoen Nederlanders last van slaapproblemen heeft. Wat deze problemen exact zijn, verschilt van persoon tot persoon. Sommige personen hebben onwijs veel moeite om in slaap te vallen; zij liggen bijvoorbeeld uren te malen totdat ze midden in de nacht eindelijk in slaap vallen. Andere personen hebben juist te kampen met slaapproblemen ín de nacht. Zij vallen wel in slaap, maar worden ’s nachts wakker en komen vervolgens niet meer in slaap.

Deze slaapproblemen zijn echt funest voor de gezondheid en gemoedstoestand van mensen. Helaas kan ik daar uit eigen hand over mee praten. Door mijn werk als DJ lig ik vaak pas laat in bed.

Tijden van 02:00 of 03:00 zijn eerder regel dan uitzondering. Op dergelijke tijdstippen zou je mogen verwachten dat ik direct in slaap zou vallen. Dat was helaas niet het geval. Ik lag soms tot 05:00 wakker. Hoe dat kwam? Persoonlijk denk ik dat dit kwam doordat ik continue aan het malen en aan het piekeren was. Ik ging de avonden van minuut tot minuut analyseren. Had ik op de juiste momenten de juiste nummers gedraaid? Waren de overgangen tussen de nummers in orde?

Heb ik me netjes gedragen ten opzichte van de feestende mensen? Dergelijke vragen spookten continue door mijn gedachten heen, waardoor ik simpelweg niet in slaap viel.

Nadat dit enkele maanden het geval was, was ik het helemaal zat. Ik merkte namelijk dat ik overdag weinig energie had, weinig concentratie had en zelfs geen zin meer had om die avond weer te gaan draaien.

Ik voelde me eigenlijk lusteloos; na een korte zoektocht via Google zag ik dat dit één van de belangrijkste symptomen van slaapproblemen was. Tijdens deze zelfde zoektocht via Google kwam ik in aanraking met de training ‘Inslapen, doorslapen en fitter wakker worden’. Ik las het stukje van deze training door en werd eigenlijk direct enthousiast. Het leek net alsof deze training speciaal voor mij ontwikkeld was. Mede daarom, en door het feit dat ik compleet lusteloos van de slaapproblemen geworden was, besloot ik om me direct aan te melden voor deze training. Of dit bij mij geholpen heeft?

Dat vertel ik je graag in deze uitgebreide review. Verder vertel ik je in deze review ook wie de training ontwikkeld heeft, hoe de training opgebouwd is en wat je dient te betalen voor deze training. Uiteraard kijk ik ook naar andere aspecten zoals het doel van de training, de doelgroep van de training en eventuele bonussen. Aan het einde van deze review vind je uiteindelijk mijn eindoordeel over de training.


Wat is de training ‘Inslapen, doorslapen en fitter wakker worden?’

Deze training staat volledig in het teken van het verbeteren van de slaap. Je krijgt uitgelegd hoe slaapproblemen ontstaan, wat de gevolgen van deze problemen zijn en hoe je deze problemen kunt oplossen. Dankzij enkele methodieken uit deze training zou dat namelijk écht mogelijk moeten zijn!

Het mag duidelijk zijn; slaapproblemen zijn een funest voor de gehele maatschappij. In totaal hebben ongeveer 3 miljoen mensen last van deze problemen, waardoor 3 miljoen mensen in Nederland niet in staat zijn om dagelijks het onderste uit de kan te halen. Zij ervaren een gebrek aan concentratie, een lusteloos gevoel en een zeer geïrriteerd gevoel. Mede hierom is het onwijs belangrijk om deze slaapproblemen goed op te lossen. Of deze training jou daar bij kan helpen? Daarover vertel ik je graag meer in deze uitgebreide review.

Bekijk in onderstaande video de complete inhoud van deze training.

Wie heeft deze training ontwikkeld?

Slaapproblemen zijn behoorlijk ingrijpend op het dagelijkse leven van mensen. Mede hierom vind ik het onwijs belangrijk dat alleen specialisten zich bezig houden met mogelijke oplossingen voor dit probleem. Is dat het geval bij deze training? Dat was eigenlijk één van de eerste vragen waar ik een antwoord op wilde vinden. In mijn ogen móet een dergelijke training ontwikkeld zijn door vakmensen.

Gelukkig kwam ik er al snel achter dat dit bij deze training het geval is. Deze training is namelijk ontwikkeld door het Belgische bedrijf Prana. Dit bedrijf werd in 1997 door Iris Willems opgericht en richt zich op twee aspecten: het verbeteren van de mentale welzijn en het bevorderen van persoonlijke groei. Deze twee aspecten gaan vaak hand in hand met elkaar, waardoor het bedrijf een flink specialisme op heeft weten te bouwen.

Momenteel biedt het bedrijf meerdere trainingen aan. Deze trainingen richten zich volledig op bovenstaande aspecten en zijn veelal ontwikkeld door de oprichter zelf. Iris Willems heeft dit bedrijf in 1997 opgericht naar aanleiding van haar studie Klinische Psychologie. Tijdens deze studie heeft zij een eigen methodiek ontwikkeld: Selfcoaching. Deze methodiek staat momenteel nog steeds centraal in het bedrijf Prana.

Is het bedrijf capabel genoeg om een dergelijke training te ontwikkelen? Ja, absoluut. Straal het bedrijf vertrouwen uit? Ja, dat ook. Op de website zijn bijvoorbeeld de namen + foto’s van alle medewerkers inzichtelijk. Dit spreekt mij persoonlijk erg aan, aangezien het bedrijf hiermee bewijst betrouwbaar en transparant te zijn. Dat zijn aspecten waar ik persoonlijk veel waarde aan hecht.

Wat is het doel van deze training?

Wat is nou de reden waarom Prana deze training ontwikkeld heeft? Dat was één van de vragen waar ik ook een passend antwoord op wilde vinden. Uiteindelijk heb ik dat antwoord gevonden aan de hand van een toelichting van Iris Willems. Zij zei namelijk het volgende: “Het doel is om mensen te leren om mentaal tot rust komen, om mensen te leren om vlot in te slapen en om te mensen te leren om aan één stuk langer door te slapen. Uiteindelijk resulteert dit in ons hoofddoel van deze training: mensen fitter wakker laten worden’.

Hier is eigenlijk geen speld tussen te krijgen. Bovendien viel het mij op dat deze training passend is bij het doel van de gehele organisatie. Het doel van Prana is immers om de persoonlijke groei te bevorderen. Die groei kan alleen doorgemaakt worden als je men daar voldoende tijd in kan steken. Mocht je last van slaapproblemen hebben, ben je overdag moe, heb je weinig concentratie en ben je lusteloos. Mensen die last van slaapproblemen hebben, zijn dus niet in staat om aan hun persoonlijke groei te werken.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is eigenlijk voor alle Nederlanders geschikt. Maar, de training is met name geschikt voor alle Nederlanders die last van slaapproblemen hebben. Aangezien zo’n 3 miljoen Nederlanders last van deze problemen hebben, is de training voor een onwijs breed publiek geschikt. Wil je graag meer weten over de slaapproblemen van bijvoorbeeld je kind, ouder of partner? Ook dan heb je onwijs veel aan deze training!

Hoe is deze training opgebouwd?

Nadat je je aangemeld hebt voor deze training, krijg je toegang tot het online dashboard van Prana. Als je vervolgens deze training aan klikt, krijg je direct inzicht in de verschillende modules van deze training:

  • Module 1: Hoe ontstaan slaapproblemen?
  • Module 2: Noodzakelijk voor je start
  • Module 3: Werk aan je chronische stress
  • Module 4: Herstel je slaappatroon
  • Module 5: Voorkom dat je terugvalt en leer ook methodes voor acute stress
  • Module 6: Wetenschappelijke weetjes

Op basis van deze lijst met modules én mijn persoonlijke ervaring kan ik meerdere zaken constateren. Allereerst dat de opbouw van deze training onwijs logisch. Gaandeweg de training wordt er regelmatig verwezen naar twee andere trainingen die door Prana ontwikkeld zijn. Volgens Prana is het aan te raden om eerst die trainingen te volgen, zodat je uiteindelijk het optimale resultaat uit deze training weet te behalen. Meer over deze twee trainingen vertel ik later in deze review.

Verder ben ik onwijs te spreken over de inhoud van de cursus. Alle modules zijn uitgebreid opgesteld en staan in duidelijke verbinding met elkaar. In de training krijg je niet alleen uitgelegd hoe de slaapproblemen ontstaan, maar óók hoe je deze problemen op kunt lossen. Dat is immers uiteindelijk het doel van deze training. Al met al heb ik weinig aan te merken op de opbouw en inhoud van deze uitgebreide training.

Wat kost deze training?

Heb je interesse om met deze training aan de slag te gaan? Merk je bijvoorbeeld zelf dat je veel last van slaapproblemen hebt? Of is dit wellicht al vastgesteld door je (huis)arts? Dan is het in ieder geval zaak om deze problemen serieus aan te gaan pakken. Dat doe je met behulp van deze training, maar daarvoor dien je eerst een bedrag van 207 euro te betalen.

Nadat je dit bedrag aangemeld hebt, krijg je toegang tot het online dashboard van Prana. Dit dashboard is via de computer en laptop te gebruiken, maar je kunt hier ook de Prana app voor gebruiken. Hierdoor ben je ook in staat om deze training via je smartphone en/of tablet te volgen.

Krijg je bonussen meegeleverd?

Eerder in deze review gaf ik het volgende aan: ‘Gaandeweg de training wordt er regelmatig verwezen naar twee andere trainingen die door Prana ontwikkeld zijn. Volgens Prana is het aan te raden om eerst die trainingen te volgen’. Nou, ik heb goed nieuws voor je.

Als je je nu voor deze training aanmeldt, krijg je de twee benodigde trainingen gratis meegeleverd. Het gaat daarbij om de twee volgende trainingen: Hoe haal je het maximale uit je brein? & Chronische stress aanpakken en je energie opbouwen. Prana levert prima werk af door deze trainingen gratis mee te leveren!

Kan ik deze training aanraden?

Mocht je slaapproblemen ervaren, is het absoluut aan te raden om met deze training aan de slag te gaan. De training is uitgebreid, heeft een logische opbouw en bevat onwijs veel handige informatie.

Doordat de connectie met bijvoorbeeld stress wordt gemaakt, leer je óók hoe je slaapproblemen in de toekomst kunt voorkomen. Al met al kan ik maar één ding concluderen: ik kan deze training van harte aanraden. De training is van hoog niveau en helpt je echt om van je slaapproblemen af te komen.

Prana-flix platform

Zoals gezegd is Prana ontwikkelaar van meerdere trainingen. Deze trainingen zijn allemaal te vinden via het Prana-flix platform en hebben allemaal betrekking op de mentale welzijn & persoonlijke groei. Wil je graag meer over deze trainingen weten? Ik schreef recent een review over het Prana-flix platform!

Inslapen, doorslapen & fitter wakker worden
Inslapen, doorslapen & fitter wakker worden

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

26 mei 2020
5
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *