Werken Aan Je Perfectionisme Review

Is dit de beste online training om te leren loslaten ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Heb jij in het dagelijkse leven veel last van je perfectionisme? Gaat dit ten koste van vriendschappen, van relaties en van je efficiëntie op de werkvloer? Dat kan ik mij goed begrijpen. Pas als je zelf hebt doorgemaakt hoe het is om perfectionistisch te zijn, merk je hoe onwijs vervelend dit is.

Als je hier nog nooit last van hebt gehad, is het makkelijk om te oordelen. Uit eigen ervaring kan ik echter concluderen dat dit onwijs vervelend is. Het belemmert je echt in het dagelijkse leven, in de persoonlijke groei die je door zou willen maken en in de omgang met andere mensen. Ook kan de perfectionisme doorslaan tot dwangmatig gedrag; dat moet je eigenlijk ten koste van alles zien te voorkomen.

Jaren geleden kreeg ik eigenlijk voor het eerst met mijn perfectionisme te maken. of beter gezegd; toen merkte ik pas dat ik sommige dingen tot in de puntjes wil doen. Het schoonmaken in het huis boeit mij niet al te veel, maar als ik als DJ aan het werk ben, wil ik alles perfect doen. Een plaatje die ik net een seconde te vroeg start of een klein foutje met de verlichting? Daar kan ik echt ziek van zijn.

Toen ik hierover na ging denken, ging ik via internet op zoek naar meer informatie. Waar komt perfectionisme vandaan? En wellicht belangrijker; wat kan je tegen perfectionisme doen? Op deze vragen wilde ik een antwoord vinden, maar ik kwam eigenlijk al snel met een training in aanraking. De training ‘Werken aan je perfectionisme’ sprak mij eigenlijk direct aan.

Ik besloot daarom om me voor deze training aan te melden; in deze review wil ik graag mijn bevindingen met jou delen. Ik vertel je wie deze training ontwikkeld heeft, wat het doel van deze training is en hoe deze training opgebouwd is. Graag wil ik je zo uitgebreid mogelijk informeren. Daarom vertel ik je ook meer de doelgroep van deze training, de kosten van deze training en eventuele bonussen die meegeleverd worden. Op basis van deze review heb jij voldoende informatie om voor jezelf te bepalen of deze training iets voor jou is of niet.


Wat is de training ‘Werken aan je perfectionisme’?

Deze training staat volledig in het teken van perfectionisme. In deze training wordt uitgelegd hoe dit ontstaat, wat de obstakels van perfectionisme zijn én hoe je dit af kunt leren. Eigenlijk is dit dus een complete training omtrent alles wat met perfectionisme te maken heeft.

Weet jij hoe het komt dat steeds meer mensen last van perfectionisme krijgen? Dat heeft te maken met de druk die in de huidige maatschappij aanwezig is. Lang niet iedereen is tevreden met zijn/haar leven. Hoe dat komt? Onder meer doordat je op social media ziet wat voor een leuk leven andere mensen wel niet hebben.

Het gras lijkt de buren altijd groener te zijn, waardoor je mogelijk al snel ontevreden met je eigen leven wordt. Je bent hierdoor ontevreden met verschillende zaken en gaat daardoor perfectionisme ontwikkelen. Dat is ook precies de manier waarop ik last van mijn perfectionisme kreeg. Ik had het idee dat andere Dj’s het beter voor elkaar hadden, terwijl ik voorheen juist zo tevreden was met wat ik had. Dit liet mij wederom inzien dat continue naar het beste hunkeren niet altijd bevorderlijk is. Ik besloot me daarom voor deze training aan te melden. Heb ik daar spijt van gehad? Nee, absoluut niet. Meer verklap ik nog niet; de overige relevante vind je in het restant van deze uitgebreide review terug.

Wie heeft deze training ontwikkeld?

Al geruime tijd ben ik met persoonlijke ontwikkeling bezig. Ik wil elke dag het maximale uit mezelf halen, maar ik wil daarbij ook nog tevreden met mijn eigen leven zijn. Doordat ik meerdere training gevolgd heb, weet ik exact waar ik op moet letten bij het uitkiezen van een training. Ik kijk bijvoorbeeld altijd naar de ontwikkelaar van een training en de beweegredenen van hem/haar om een training te ontwikkelen.

Bij deze training hoefde ik niet al te lang te zoeken om achter deze antwoorden te komen. Deze training is namelijk ontwikkeld door het Vlaamse bedrijf Prana. Dit bedrijf richt zich volledig op het verbeteren van mentale welzijn en het bevorderen/stimuleren van de persoonlijke groei van mensen. Dit doet het bedrijf behoorlijk goed, aangezien het sinds 1997 behoorlijk gegroeid is. Het bedrijf biedt momenteel meerdere tools en trainingen aan, waar de training ‘Werken aan je perfectionisme’ één van is.

Het bedrijf Prana is ontwikkeld door Iris Willems. Tijdens haar studie Klinische Psychologie kwam zij er al snel achter wat ze wilde: zich bezig houden met de persoonlijke groei van mensen. Aan de hand van dit doel is zij in staat geweest om haar eigen methodiek te ontwikkelen; Selfcoaching. Deze methodiek staat in haar gehele bedrijf én ook in deze training centraal.

Over de ontwikkelaar van deze training kan ik louter positief zijn. Iris Willems is open, transparant en roept direct een betrouwbaar gevoel op. Dat doet zij onder meer door met naam en afbeelding op haar website te staan. Dat geldt overigens niet alleen voor haar, maar voor alle medewerkers van Prana. Kijk, dat spreekt mij aan! Ik was mede hierdoor onwijs snel geneigd om me aan te melden voor deze training.

Bekijk hieronder de inhoud van deze complete training.

Wat is het doel van deze training?

Iris Willems heeft deze training niet zo maar ontwikkeld. Nee, zij kwam er achter dat veel mensen last van perfectionisme hadden. Tegelijkertijd kwam zij er achter dat haar eigen methodiek hier tegen zou helpen. Mede daarom is zij aan de slag gegaan met een training waarmee perfectionisme afgeleerd zou worden. Het doel van deze training wordt door Iris Willems als volgt omschreven: ‘Ontdekken waar je perfectionisme vandaan komt, leren los te laten, leren te relativeren en leren om grenzen te trekken. Het uiteindelijk doel is dat je tevreden gaat zijn met wat er is en wat je hebt’.

Hier is geen enkele speld tussen te krijgen. Het doel lijkt me ongelooflijk duidelijk omschreven en lijkt me ook onwijs prettig voor veel mensen. Uit eigen ervaring weet ik namelijk dat ik niet de enige was die last van perfectionisme had.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is eigenlijk geschikt voor iedereen die last van perfectionisme heeft. Ben jij continue op zoek naar het perfecte? Gaat dit wellicht tot dwangmatig gedrag leiden? En heeft jouw perfectionisme totale grip op jouw leven? Dan is deze training voor jou op het lijf geschreven. Onthoud dat het nooit te laat is om aan je persoonlijke groei te gaan werken, zeker niet als je last van perfectionisme hebt.

Hoe is de training opgebouwd?

Nadat ik me voor deze training aangemeld had, kreeg ik toegang tot het online dashboard van Prana. Via dit dashboard is deze training te volgen, waarbij ik direct de opbouw van deze training zag staan:

  • Module 1: Voor je start
  • Module 2: Wat is perfectionisme en hoe kan je er aan werken?
  • Module 3: Perfectionisme in kaart brengen
  • Module 4: Mentaal tot rust leren komen
  • Module 5: Achterliggende overtuigingen in kaart brengen
  • Module 6: Je brein her-programmeren en je zelf testen en hertesten
  • Module 7: Je gedrag her-programmeren
  • Module 8: Extra module: Ben je ook wat te perfectionistisch?

Wat geeft bovenstaand rijtje aan? Onder meer dat deze training onwijs uitgebreid is. De eerste module begint met een korte toelichting, waarin aangegeven wordt dat het aan te raden is om eerst andere trainingen van Prana te volgen. Hoe dit exact zit, lees je verderop in deze review.

Vervolgens wordt in module 2 gestart met het nader inzoomen op perfectionisme. In deze module wordt met behulp van een video van 15 minuten uitgelegd wat dit precies is, hoe het ontstaat en hoe je er aan kunt werken. In de modules die daarop volgend komen, wordt eigenlijk in een stappenplan uitgelegd hoe je aan jouw perfectionisme kunt gaan werken. Ook hierbij weer verwezen naar andere trainingen van Prana; daar vertel ik je later in deze review ook iets meer over.

Al met al ben ik bijzonder te spreken over de opbouw van deze training. Eigenlijk alles wat met perfectionisme te maken heeft, wordt in deze training uitgebreid uitgelegd. Het blijft echter niet alleen bij een uitleg. Nee, vanaf module 2 krijg je eigenlijk alle handvatten toegereikt om aan jouw perfectionisme te gaan werken. Volg de verschillende modules, neem alle informatie goed in je op en volg de oefeningen uit.

Met behulp van deze training moet je absoluut in staat zijn om iets aan je perfectionisme te gaan doen. Ik kan je in ieder geval verklappen dat deze training bij mij onwijs veel geholpen heeft. Ik heb rust in m’n hoofd, ik ben een stuk minder perfectionistisch en ik neem genoegen met datgene wat ik heb.

Wat kost deze training?

Wil je ook graag met je perfectionisme aan de slag gaan? Dan moet je je één ding realiseren; je perfectionisme is niet in één dag weg. Dat is ook terug te zien aan de opbouw van deze training. De training is behoorlijk uitgebreid en daar moet je dan ook een reëel bedrag voor betalen. Je betaalt voor deze training in totaal 276 euro.

Nadat je dit bedrag betaald hebt, krijg je direct toegang tot het online platform van Prana. Dit platform is bereikbaar via je computer en je laptop, maar óók via je smartphone en tablet. Daarvoor kan je de prettige Prana app downloaden.

Krijg je nog bonussen meegeleverd?

Eerder in deze review heb ik tweemaal aangegeven dat ik terug zou komen op andere trainingen van Prana. Als je deze training aan het volgen bent, wordt er meerdere malen naar andere trainingen verwezen. Iris Willems geeft daarbij aan dat het aan te raden is om eerst die andere trainingen te volgen. Nou, ik heb goed nieuws voor je. De volgende trainingen krijg je bij aanschaf van deze training namelijk volledig gratis meegeleverd:

Deze trainingen hebben per stuk een waarde van meer dan 100 euro. Je krijgt dus aan een behoorlijk kapitaal gratis meegeleverd; ideaal!

Kan ik deze training aanraden?

Of ik deze training aan kan raden? Ja, zonder ook maar enige twijfel. Deze training heeft mij geholpen om iets aan mijn perfectionisme te doen. Niet alleen op de korte termijn, maar ook zeker op de lange termijn. Ik ga een stuk ‘vrijer’ door het leven en ik ben niet meer continue op zoek naar het beste van het beste. Nee, ik neem nu genoegen met het leven zoals ik dat leef. Dat maakt mij uiteindelijk alleen maar gelukkig(er).

Prana-flix platform

De training ‘Werken aan je perfectionisme’ is niet de enige training van Prana. De drie trainingen die je als bonus meegeleverd krijgt, zijn bijvoorbeeld ook door Prana ontwikkeld. Maar, er is nog véél meer. Al deze trainingen zijn te vinden op het Prana-flix platform. Ik schreef recent een uitgebreide review over dit platform.

Werken aan je perfectionisme
Werken aan je perfectionisme

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

26 mei 2020
5
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *